vestnik

(VIDEO) Namesto "Slovenija gre naprej" tokrat "Slovenija ostan' doma"

I.B., 18. 3. 2020
Žiga Culiberg
Tilen Artač in Igor Bračič za vsako oddajo Kaj dogaja pripravita novo priredbo.
Popularno

Tilen Artač je pripravil novo parodijo na temo koronavirusa. V sklopu oddaje Kaj dogaja, ki je na sporedu ob sobotah na prvem programu nacionalne televizije, je nastala priredba "Slovenija ostan' doma".

"Največja glasbena atrakcija se javlja iz karantene," so ob videu zapisali ustvarjalci, ki so tokrat za glasbeno podlago izbrali legendarno skladbo Slovenija gre naprej. Gre za znano navijaško himno, ki jo v originalu izvajajo Peter Lovšin, Zoran Predin in Vlado Kreslin, tokratna zasedba pa si je nadela ime Trio za vedno not. 

Artač se je tokrat poigral z besedilom in Slovencem na nekoliko drugačen, parodičen način svetoval, naj ostanejo doma. V priredbi ni izpostavljena beseda Slovenija kot v originalu, pač pa beseda izolacija. Kakšne besedne zveze je Artač izbral za posamezne črke? 

Recimo I kot izolacija. 

Recimo Z kot zdravstveni delavci.

Recimo O kot obremenjeni zdravstveni delavci.

Recimo L kot Ljubljančani, "kva vam ni jasn".

Recimo A kot A boste že šli dam, saj to ne mor'š verjet'.

Recimo C kot cajt za posprav't celo stanovanje.

Recimo I kot Italijani so zajebal, da ne bomo še mi.

Recimo J kot Jebemu, kol'krat bom še mogel reč', ne ven hodit'.

Recimo A kot A bo kaj pomoči tudi za nas s.p.-je in kulturnike.

Pred tem je skupaj s Klemnom Slakonjo in Igorjem Bračičem poustvaril hit skupine Game Over z naslovom Ubila si del mene. Priredbi so nadeli naslov Okužila si mene, s tem pa si prislužili tudi nekaj kritik in negativnih odzivov. Tako Slakonja kot Artač sta naknadno dejala, da namen parodije ni bil norčevanje, pač pa sta želela ljudi v tem času spraviti v boljšo voljo. 

koronavirus priredba parodija