vestnik

(VIDEO) Skupina Prestiž: Za turiste smo bili prava senzacija

T. L., 12. 5. 2019
Youtube
"Za turiste s križarke, ki je bila takrat v pristanišču, smo bili prava senzacija. Tako so nas snemali med snemanjem videospota," doda Nedeljko.
Popularno

Prekmurska glasbena skupina Prestiž je na glasbeno sceno poslala prvi videospot, ki so ga posneli za prvo pesem Nekaj je na tebi. Ta ima v nekaj dneh že skoraj 14 tisoč ogledov na spletni strani Youtube.

Simon Novak (bobni), Tadej Nedeljko (harmonika, kitara), David Ficko (kitara, vokal), Sebjan Hari (vokal) ter Gregor (klaviature, harmonika, vokal) in Gašper Šavor (bas kitara, vokal) so pred letom dni začeli pisati skupno glasbeno zgodbo. »Že prej smo bili glasbeni prijatelji, pet se nas je poznalo že leta, Davida pa smo spoznali malce kasneje. Povabili smo ga na vaje, ga 'sprobali' in ugotovili, da pašemo skupaj,« razloži Tadej Nedeljko.


Preprost videospot je nastal pod taktirko Ruska Richieja, ki je skupaj s Alešem Zibelnikom prispeval še melodijo za pesem, besedilo je napisala Saša Lendero, videospot pa posnel inzmontiralRoko Bažika. Snemali so en dan in izkoristili sončno vreme na slovenski obali. »Za turiste s križarke, ki je bila takrat v pristanišču, smo bili prava senzacija. Tako so nas snemali med snemanjem videospota,« doda Nedeljko.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/5GEBaURPaf4?t=1##


Njihova prva pesem ima na kanalu za izmenjavo posnetkov Youtube v nekaj dneh že skoraj 14 tisoč ogledov, v skupini so nad tem presenečeni. »Ogledi nam veliko pomenijo, to dokazuje, da smo zanimivi ljudem. Ne samo v Prekmurju, ampak tudi po celi državi.«

Kakšni so vaši načrti za naprej?
Da gradimo naprej svoj stil – biti nekaj drugačnega na slovenski glasbeni sceni. Seveda posneti čim več avtorskih komadov, imeti karseda veliko nastopov po Sloveniji in širše.


5ecbc6aa90c75ba17b0685525aa10623
Osebni Arhv

prestiž glasbena skupina nova pesem Nekaj je na tebi tadej nedeljko