vestnik

(VIDEO) Valter Ego popeljal stoterico po poti bluesa in rocka

Tomo Köleš, 26. 1. 2019
Aleš Cipot
Luka Sraka in Srečko Merklin. 
Popularno

V soboškem klubu Mikk je domača zasedba Valter Ego pripravila koncert za zaključeno stoterico obiskovalcev, ki so si najhitreje nabavili vstopnice ali pa dobili vabilo. Nastop se je zaključil ob polnoči z dvema dodatkoma.

Zanimivo je, da je bil tokratni koncert skupine Valter Ego skoraj natačno leto dni po njenem nastopu v gledališču Park. V Mikku so zdaj obiskovalci sedeli na stolih ob mizah, čeprav je bilo možno stati in si naročati pijačo tudi ob točilnem pultu, tako da je bilo vzdušje ves čas sproščeno, tako kot so si člani benda tudi želeli.


Zasedbo Valter Ego sestavljajo Igor Lalovič (vokal, klaviature), Zoran Kuhanec (akustična kitara, ustna harmonika), Luka Sraka (akustična kitara, vokal in spremljevalni vokal) in Srečko Merklin (akustična kitara), kot nov član pa se je predstavil še Borut Kazar na tolkalih.


Glasbeniki so spet obdelali številne priredbe starejših in sodobnejših skladb iz zvrsti bluesa, rocka, funka in soula. Tako so obiskovalci lahko v dveh sklopih slišali pesmi, kot so Am I Wrong, Sitting On The Dock Of The Bay, Route 66, Alberta, People Get Ready, Englishman in New York, Something Like Olivia, I Lived To Tell About It, Don't Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down, Jefferson Jericho Blues, Call Me The Breeze, Shine On, My Babe, It Hurts Me Too, Have I Told You Lately, Higher Ground, San Francisco Blues, Hard Headed Woman, Mary Had A Little Lamb, Mama Talk To Your Daughter, Free Fallin', Lay Down Sally in druge.


Oziroma priredbe skladbizvajalcev, kot so Eric Clapton (njegovih pesmi je bilo spet največ), Sting, Jeff Beck & Rod Stewart, Otis Redding, Stevie Wonder, Little Walter, Van Morrison, Joe Cocker, Eric Bibb, Matt Andersen, War & Pierce, Tom Petty, Lynyrd Skynyrd, John Mayer, John Mayall in drugi.


V prvem dodatku, ki ga je zahtevalo občinstvo, so zaigrali in zapeli še komad What Good Can Drinking Do, ki ga je v originalu izvajala Janis Joplin, v drugem dodatku pa še priredbo skladbe La La Blues, ki jo v izvirniku izvaja Pokey LaFarge s svojo skupino South City Three.


V uvodu v koncert skupine Valter Ego se je s petimi pesmimi predstavil še radgonski duo Darko Horvat in Karmen Horvat.







Del nastopa pa si lahko ogledate v priloženem videu.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/J07UH9Kjgus##

koncert Valter ego MIKK Murska Sobota 2019 sto obiskovalcev Darko Horvat Karmen Horvat