vestnik

Violinistka Lina in pianist Nejc navdušila v Gornji Radgoni

M.V., 29. 9. 2020
Marina Vrbnjak
Leta 2019 pa se ji je uspelo uvrstiti med peščico izbranih na Glasbeno akademijo MUK na Dunaju.
Popularno

JSKD Območna enota Gornja Radgona je skupaj z ZGŠ Maestro tudi letos organiziral in izvedel tradicionalni koncert ob prazniku občine Gornja Radgona.

Letos so v dvorano zasebne glasbene šole povabili izjemna mlada glasbenika, domačinko Lino Plohl in Nejca Kampleta iz Maribora, ki sta se predstavila z deli Tartinija Rahmaninova in Čajkovskega.

lina-plohl, nejc-kamplet
Marina Vrbnjak
Nastopila bo domačinka, odlična violinistka, ki trenutno študira na akademiji na Dunaju, Lina Plohl, ob spremljavi vrhunskega pianista, študenta na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, Nejca Kampleta.

Dvajsetletna študentka violine Lina Plohl je svoja otroška leta preživela v Gornji Radgoni, kjer so zagodle njene prve strune na violini. Z učenjem violine je nadaljevala v Glasbeni šoli Gornja Radgona in nato še v Zasebni glasbeni šoli Maestro, pri desetih letih pa jo je pod okrilje prevzela Zorica Todorovič na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Pod njenim skrbnim mentorstvom je svoj talent razvijala z izredno hitrostjo in v naslednjih 5ih letih že dosegla odlične državne in mednarodne rezultate.

lina-plohl, nejc-kamplet
Marina Vrbnjak
Nastopila je domačinka, odlična violinistka, ki trenutno študira na akademiji na Dunaju, Lina Plohl.

Pri šestnajstih letih je bila na podlagi izjemne nadarjenosti povabljena na študij violine v razred doc. Evgenije Epshtein na Umetniško akademijo v Splitu (Hrvaška) in tako postala najmlajša študentka glasbe v zgodovini te akademije. Tako je bila v letu 2016 istočasno študentka 1. letnika akademije in hkrati tudi dijakinja 2. letnika Umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru. Leta 2019 pa se ji je uspelo uvrstiti med peščico izbranih na Glasbeno akademijo MUK na Dunaju, v razred priznanega ruskega violinista prof. Borisa Brovtsyna, sicer profesorja violine na akademijah v Londonu in na Dunaju. Sedaj še z več strasti, radosti in veselja nadaljuje svojo glasbeno pot.

Z največjim veseljem pa je tokrat prvič sodelovala s priznanim slovenskim pianistom Nejcom Kampletom, študentom klavirja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

lina-plohl jskd-oe-gornja-radgona