vestnik

Vračajo se Soboški dnevi, to se bo dogajalo

Vestnik.si, 27. 5. 2022
Niko Časar
Tako je bilo na lanskih Soboških dnevih.
Popularno

Tudi letos na različnih lokacijah

Letošnji festival Soboški dnevi se bo pričel v petek, 24. junija, dogodki pa se bodo odvijali na različnih lokacijah po mestu. Prvi dan festivala se bo pričel s slovesnostjo ob dnevu državnosti na Slovenski ulici, sledila pa bosta koncerta skupin Leni Kravac in Dubioza kolektiv ob Expanu.

V soboto, 25. junija, bo dopoldan na sporedu Igriva ulica, na Slovenski ulici bodo otroške delavnice, glasba, ples in predstava za mlade in mlade po srcu, zvečer pa se bo dogajanje v središču mesta nadaljevalo z Operno nočjo, nato pa se bo dogajanje preselilo na grajsko dvorišče v soboškem gradu, kjer bo nastopila skupina Koala Voice

V nedeljo, 26. junija, bo na grajskem dvorišču v večernih urah otroška predstava Mini cirkus Buffetto, nato pa se bo dogajanje preselilo na Slovensko ulico, kjer bosta nastopili skupini Joker Out in MI2.


V ponedeljek se bo pričel Igrivi park, ki bo trajal vse do zadnjega dneva festivala, v večernih urah pa bo na grajskem dvorišču nastopil stand up komik Tadej Toš.

Torek, 28. junij, se bo nadaljeval s stand upom, nastopil bo Perica Jerković.

V sredo, 29. junija, bo v Evangeličanski cerkvi Murska Sobota na sporedu koncert klasične glasbe Godalnega kvarteta Tartini, nato pa se bo na grajski ploščadi odvil folklorni festival Folkart, kjer bosta nastopili folklorni skupini iz Brazilije in Filipinov.

Zadnji dan festivala, 30. junija, bomo v Evangeličanski cerkvi Murska Sobota lahko ponovno prisluhnili koncertu klasične glasbe, nastopil bo Leonard Kobal. Festival se bo zaključil s Folkartom in nastopom folklornih skupin iz Argentine in Čila.

soboški-dnevi Folkart