vestnik

Za 12 malimi šolarji iz Vrtca Lavra je še eno letovanje

Liljana Obal Zrnko, 2. 6. 2023
Arhiv vrtca
Mali šolarji so letovali v Prlekiji.
Popularno

Dneve so preživeli pestro in si nabrali ogromno lepih spominov.

Otroci so se minulo sredo zbrali v vrtcu, vendar nekoliko drugače kot sicer. Opremljeni so bili s kovčki in nahrbtniki, kot se za popotnike spodobi. Potem so se odpravili proti železniški postaji, od koder so se z vlakom odpeljali do Veržeja. Med polji so se sprehodili do Zavoda Marianum, ki je za čas letovanja postal njihov dom.

vrtec-lavra, letovanje, veržej
Arhiv vrtca
Mali šolarji so letovali v Prlekiji.

Prvi dan so si ogledali mlin na Muri in se nazaj grede ustavili na nogometnem igrišču, kjer so si dali duška ob brcanju žoge ter iskanju zaklada. Zvečer so bili vsi prijetno utrujeni. Otroci so prisluhnili še pravljici in sladko zaspali, da si naberejo moči za naslednji dan.

vrtec-lavra, letovanje, veržej
Arhiv vrtca
Mali šolarji so letovali v Prlekiji.

Drugi dan letovanja so spet vzeli pot pod noge. Njihov cilj je bil tokrat čebelarski muzej v Krapju. Ogledali so si čudovit star čebelnjak, izvedeli veliko o življenju čebel, poskušali razne vrste medu in se posladkali z medenjaki. Združili so prijetno s koristnim in tako opravili še en pohod v okviru športnega programa Mali sonček. Popoldan so obiskali Rokodelski center Duo, kjer so si v lončarski delavnici ustvarili čudovite umetnine iz gline. Zadnji dan letovanja je bil rezerviran za motorični park v Križevcih, kjer so otroci lahko preizkusili svoje spretnosti.

vrtec-lavra, letovanje, veržej
Arhiv vrtca
Mali šolarji so letovali v Prlekiji.

Ob povratku v Veržej so si ogledali še kmetijo, kjer jim je prijazna gospodinja pokazala veliko domačih živali, med drugim tudi krave in konje- kasače, ki jih uporabljajo za dirke. Nato je sledila vrnitev na igrišče, kjer so ob sproščeni igri počakali na starše. Snidenje je bilo sladko, tem za pogovor pa veliko. In tako je letovanje, polno lepih vtisov, zaključila še ena generacija malih šolarjev iz vrtca Lavra.

vrtec-lavra veržej letovanje