vestnik

Začenja se pomladni Teden restavracij

Vestnik.si, 24. 3. 2022
FB Teden restavracij
Začenja se spomladanski teden restavracij.
Popularno

Na pomladnem Tednu restavracij bodo od 25. marca do 3. aprila sodelovale 104 izbrane restavracije iz vse Slovenije, tudi štiri iz Pomurja.

Jutri se začenja že deseti vseslovenski pomladni Teden restavracij, ki se je sicer začel že
pred enajstimi leti, takrat v okviru Evropske prestolnice kulture, zato le v Mariboru in partnerskih mestih.

Toda od devet sodelujočih restavracij je prerasel v pravo kulinarično
gibanje, ki vsako pomlad in jesen praznuje v več kot stotih izbranih slovenskih restavracijah.

Poudarek Tedna restavracij v letu 2022 je - moja zgodba. Z njo bodo sodelujoče


restavracije v svoji ponudbi gostom predstavile svoje kulinarične posebnosti in
poudarile razlike.

To so prekmurske gostilne, v katerih boste lahko svoje brbončice razvajali z vrhunsko kulinariko. 

V njem bodo iz Pomurja sodelovale Gostilna Zorko (en srček), Gostilna Rajh (trije srčki), Restavracija Kodila (dva srčka), Gostilna Mencinger (nasmeh). 

Cene menijev v teh restavracijah se gibljejo od 21 do 27 evrov. 

Kaj pomenijo ocene? 

1 srček - Med najboljšimi! Njim se začnemo prepuščati, pri njih začnemo spoznavati

2 srčka - Najboljše čim večkrat! Ni še vse vrhunsko, je pa že zelo dobro in s chefovim podpisom

3 srčki - Najboljše za vaš denar! Zaradi njihove ustvarjalnosti pozabimo na svoje območje ugodja in se jim povsem prepustimo

4 srčki - Najboljše pri nas! Vrhunsko, kreativno, kaže pot, so naš ponos, zaradi njih k nam prihajajo od vsepovsod

5 srčkov - Med najboljšimi na svetu! Doživiš vrhunec, ostaneš brez besed, zapomniš si za vedno, nisi le srečen, temveč hvaležen.

Nasmeh - Ko plačaš, si zadovoljno sit, ker je boljše kot drugje.

teden-restavracij kulinarika hrana vrhunska-kulinarika