Jutri se začenja že deseti vseslovenski pomladni Teden restavracij, ki se je sicer začel že
pred enajstimi leti, takrat v okviru Evropske prestolnice kulture, zato le v Mariboru in partnerskih mestih.
Toda od devet sodelujočih restavracij je prerasel v pravo kulinarično
gibanje, ki vsako pomlad in jesen praznuje v več kot stotih izbranih slovenskih restavracijah.
Poudarek Tedna restavracij v letu 2022 je - moja zgodba. Z njo bodo sodelujoče
Preberite še
Odpri v novem zavihkuLelosi obuja duh Mure: V soboškem proizvodnem obratu se obeta več kot 100 novih zaposlitev
Hitro rastoče kamniško podjetje del proizvodnje iz Kitajske seli v kompleks nekdanjega tekstilnega giganta v Murski Soboti.
restavracije v svoji ponudbi gostom predstavile svoje kulinarične posebnosti in
poudarile razlike.
To so prekmurske gostilne, v katerih boste lahko svoje brbončice razvajali z vrhunsko kulinariko.
V njem bodo iz Pomurja sodelovale Gostilna Zorko (en srček), Gostilna Rajh (trije srčki), Restavracija Kodila (dva srčka), Gostilna Mencinger (nasmeh).
Cene menijev v teh restavracijah se gibljejo od 21 do 27 evrov.
Kaj pomenijo ocene?
1 srček - Med najboljšimi! Njim se začnemo prepuščati, pri njih začnemo spoznavati
2 srčka - Najboljše čim večkrat! Ni še vse vrhunsko, je pa že zelo dobro in s chefovim podpisom
3 srčki - Najboljše za vaš denar! Zaradi njihove ustvarjalnosti pozabimo na svoje območje ugodja in se jim povsem prepustimo
4 srčki - Najboljše pri nas! Vrhunsko, kreativno, kaže pot, so naš ponos, zaradi njih k nam prihajajo od vsepovsod
5 srčkov - Med najboljšimi na svetu! Doživiš vrhunec, ostaneš brez besed, zapomniš si za vedno, nisi le srečen, temveč hvaležen.
Nasmeh - Ko plačaš, si zadovoljno sit, ker je boljše kot drugje.