vestnik

Ta vikend se zaključujeta Soboško poletje in Skrito dvorišče

Vestnik.si, 24. 8. 2023
Jure Kljajić
Soboško poletje in Skrito dvorišče se zaključujeta.
Popularno

Ta konec tedna ne zamudite Knjižnice pod zvezdami, Sočne vilice, koncertov in predstave za otroke.

V četrtek zvečer se je v mestno središče vrnila Knjižnica pod zvezdami. V sklopu pesniškega festivala Dnevi poezije in vina je bilo pesniško branje mednarodno uveljavljenih pesnikov in slovenske pesnice Barbare Korun. Za glasbeni vložek je poskrbela Darja Švajger, ki se je ob spremljavi pianista Jake Puciharja občinstvu predstavila s prerezom svojega umetniškega delovanja.

Na Slovenski ulici bo v petek znova dišalo, saj bo med 11. in 20. uro potekala Sočna vilica. Kdo bo razvajal vaše brbončice, preverite na tej povezavi

skrito-dvorišče, soboško-poletje, jan-kus, the-slavo-rican-assembly, vesna-pisarović
Aleš Cipot
Na Skritem dvorišču bo nastopila skupina Nubira.

Ob 20. uri bo nato na Trgu kulture nastopil Duje Stanišić, eden najmočnejših 1. tenorjev Dalmacije in šolani operni pevec iz Zadra. Glasbeno pot je začel s petjem v dveh najboljših dalmatinskih klapah Cambi in Maslina, še vedno pa je kot vodja in 1. tenor aktiven v klapi Kožino.

Lutko gledališče Pupilla pripravlja v soboto dopoldan predstavo za otroke Sosedska, ki prikazuje metaforično zgodbo o prijateljstvu in sosedskih odnosih. Predstava želi okrepiti in podpreti svobodo otroške domišljije in njeno osvoboditev od našega predstavnega sveta.

 V soboto zvečer bo na Skritem dvorišču nastopila skupina Nubira. Zgodba skupine Nubira se je začela nekega jesenskega dne leta 2005 na hodniku Waldorfske šole v Ljubljani s štirimi učenci sedmega razreda, ki so si omislili nastop na šolski prireditvi in zamisel uresničili.

soboško-poletje skrito-dvorišče