vestnik

Znan je program letošnjih Soboških dnevov

Vestnik.si, 6. 6. 2023
Niko Časar
Soboški dnevi se bodo pričeli 20. junija.
Popularno

Še dva tedna nas ločita do začetka festivala Soboški dnevi 2023. Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je razkril, kdo bo nastopil kdaj.

Soboški dnevi se bodo začeli v torek, 20. junija ob 21. uri z Operno nočjo. Na Slovenski ulici bosta pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča in zborovodkinje Zsuzse Budavari Novak nastopila simfonični orkester in zbor Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor. 

operna-noč, soboški-dnevi, sng-maribor
Niko Časar
Tudi letos bo v Murski Soboti Operna noč.

V sredo, 21. junija ob 19. uri, bo na isti lokaciji slovesnost ob dnevu državnosti. Na njej bodo nastopili mladinski zbor, komorni zbor, solisti oddelka za petje, godalni orkester in pihalni orkester Glasbene šole Murska Sobota. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj. 

Na grajskem dvorišču bo v petek, 23. junija ob 19. uri, plesno-igrana predstava za otroke z naslovom Vsi tako drugačni. Izvedla jo bosta Plesna šola Spin in Festival Velenje. Ob 20. uri bo na glavnem odru v mestnem parku prireditev Odprti oder, v sklopu katerega se bodo predstavili mladi glasbeniki. Ob 21. uri bo na oder stopil reper Nipke, ob 22.30 bo sledil nastop Magnifica, opolnoči trobilske skupine Dej še'n litro in ob 1. uri še Urban & 4

V soboto, 24. junija, se bo dogajanje začelo s tradicionalno razstavo starodobnih vozil in tehnike. Potekala bo na parkirišču na Trgu zmage, pripravljata pa jo Motoklub Veterani Murska Sobota in ZŠAMS. Ob 19. uri bo predstava za družine Zabavni posli, v katerem bo nastopil klovn Fraser Hooper iz Nove Zelandije. Ob 20. uri na glavnem odru v mestnem parku bo sledil Odprti oder. Koncertno dogajanje se bo nadaljevalo ob 21. uri z nastopom skupine Leteći odred, ob 23. uri bo zbrane zabavala skupina S.A.R.S., ob 1. uri se bo predstavil pomurski reper Leopold I.

Tudi v nedeljo, 25. junija, bo na sporedu predstava za otroke. Na grajskem dvorišču se bo ob 19. uri začela predstava Ravnovesje, ki jo bo izvedel Zavod Bufeto. V mestnem parku ob 20. uri sledi nastop zasedbe Perpetuum Jazzile, ob 22. uri bo na oder stopil Vlado Kreslin z Malimi bogovi in ob 23.45 zasedba Mrfy.

joker-out, mi2, soboški-dnevi
Niko Časar
Koncertno dogajanje se vrača v mestni park.

V ponedeljek, 26. junija, se bodo začele tudi stendup predstave. Prvi bo na vrsti Ranko Babić, ki bo ob 20.30 na grajskem dvorišču uprizoril Krizo srednjih let. Naslednji dan ob enaki uri se bo z monokomedijo Profesor Kuzman mlajši predstavil Uroš Kuzman. Vstopnice boste lahko od 19. junija dalje brezplačno prevzeli v TIC Murska Sobota. 

V evangeličanski cerkvi Murska Sobota bo v sredo, 28. junija, ob 19. uri koncert klasične glasbe pod naslovom Romantične impresije. Nastopili bodo Vasilij Meljnikov, Martina Robinšak in Maja Tanjšek. Ob 20.30 bo na grajski ploščadi folklorni festival Folkart. Najprej se bodo predstavile skupine iz Češke in Kitajske, v četrtek, 29. junija še iz Bolgarije in Indonezije. Tudi v četrtek bo v evangeličanski cerkvi koncert klasične glasbe, predstavili se bodo Slavko Kovačič, Anita Prelovšek in Maja Tanjšek.

folkart, murska-sobota, soboški-dnevi
Niko Časar
V sklopu Folkarta bodo nastopile skupine iz Češke, Kitajske, Indonezije in Bolgarije.

Celoten spored festivala z opisi nastopajočih najdete TU.

soboški-dnevi program murska-sobota poletje