vestnik

Znano je, kateri filmi se bodo v starem kinu vrteli januarja

Vestnik.si, 4. 1. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Popularno

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je razkril naslove filmov, ki bodo zaznamovali letošnji januar.

Kot prvi v letošnjem letu bo danes in v soboto, 6. januarja, na sporedu film z naslovom Okus strasti. Govori o kuharski mojstrici Eugenie, ki na francoskem podeželju že 20 let kuha za znamenitega sladokusca Dodina. "Skupaj ustvarjata jedi, ki zadovoljijo tudi najbolj zahtevne brbončice. Medsebojno občudovanje se sčasoma razvije v romantično razmerje, toda Eugénie je rada svobodna, zato si nikoli ni želela poroke. Nekega poletnega dne pa se Dodin odloči, da bo prvič kuhal za svojo ljubljeno," pravi opis filma. 

12. in 13. januarja se bo vrtel film Popolni dnevi, ki vključuje nostalgično filmsko glasbo, od klasik Louja Reeda, Patti Smith, Nine Simone in drugih. Japonski film prikazuje Hirayamo, ki se zdi povsem zadovoljen z življenjem čistilca stranišč v Tokiu. Njegovi dnevi potekajo v mirnem in ustaljenem ritmu, niz nepričakovanih srečanj pa nato postopoma razkrije več o njegovi preteklosti. 

Sledilo bo predvajanje fantazijske zgodbe Nesrečna bitja, in sicer 18. in 20. januarja. Mlado žensko Bello Baxter, ki kaže znake zaostalosti v duševnem razvoju, k življenju obudi nekonvencionalen znanstvenik Godwin Baxter, ki v svoji vili opravlja eksperimente na živih bitjih, tako na živalih kot na ljudeh. 

Kot zadnji v tem mesecu bo 25. in 27. januarja na vrsti film Rdeče nebo. Pisatelj Leon poletje preživlja ob Baltskem morju in s prijateljem Felixom je namenjen v počitniško hišo sredi gozda, da bi tam v miru končal roman. Mladeniča ob prihodu ugotovita, da tam ne bosta sama, povrhu pa v okoliških gozdovih divja požar. 

gledališče-park filmi