(Sobotni recept) Enolončnica s svinjino in bučo
Ste si po prazničnih dneh zaželeli enolončnico? Poskusite ta recept.

Sestavine za 4 osebe:
750 g na kockice narezanih svežih svinjskih reber brez kosti
500 g na kocke narezane buče
1 čebula
1 rezina gomoljne zelene
100 g glavice ohrovta
1 manjša rdeča paprika
1 zrel paradižnik
3 žlice olja
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 ščepec čilija (po želji)
5 dl čiste juhe ali vode in 1 jušna kocka
2 vejici peteršilja
Priprava:
Zelenjavo očistimo in čebulo narežemo na lističe, zeleno na kockice, ohrovt na trakce, papriko na kvadrate, paradižnik nasekljamo.
V primerno veliki posodi najprej na olju popražimo meso, ga posolimo in popramo.
Mesu dodamo čili, čebulo, zeleno, ohrovt in papriko, mešamo in pražimo nekaj minut. Nato dodamo paradižnik in kocke buče, prilijemo vročo juho ali vodo in nadrobljeno jušno kocko, zavremo in kuhamo od 20 do 30 minut.
Nazadnje enolončnico potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s svežim čebulnim kruhom.