vestnik

Otrok ob nevarnem odseku avtoceste opravljal klic narave

J.V., 26. 7. 2024
Twitter/Reševalni pas/Tadej S.
Neverjetni prizori.
Slovenija

Neverjetni prizori s slovenskih avtocest.

"Po dveh hudih trčenjih v tem tednu, kjer je nastradal človek, ki je stal na odstavnem pasu... Gre otrok na potrebo, 200 metrov pred izvozom, na odseku, kjer dnevno prihaja do trčenj. Kdo je tu nor in bi moral odgovarjati za kri, prelito na naših cestah?" se na Twitterju sprašujejo pri Reševalni pas.

"Prejšnji teden sem opazila gospoda s slovensko registracijo, ki je ustavil avto na odstavnem pasu, malo naprej od uvoza Vrhnika proti Lj. V rokah je imel wc rolico in odkorakal proti ograji," je objavo komentirala uporabnica Bernarda.

S posebnim prizorom so se včeraj srečali tudi vozniki pri Jesenicah. "Bergla, kovček in sprehod po avtocesti, danes pri Jesenicah. Je premalo opozoril? Je premalo krvi zaradi nespametnosti na naših cestah?" so se vprašali v zavodu Reševalni pas.

Zaradi čedalje gostejšega prometa na avtocestah in hitrih cestah se povečujejo možnosti za nastanek prometnih nesreč, ki povzročajo zastoje v prometu, poškodbe ljudi in infrastrukture ter smrtne žrtve, opozarjajo policisti. Posledice pa so lahko še hujše ob nepremišljenih ravnanjih voznikov.