vestnik

1.SFL: Drugi del prvenstva pričeli z zmago

Miha Šoštarič, 27. 11. 2021
Miha Šoštarič
Meteorplast ŠIC bar.
Šport

Futsalerji Meteorplasta ŠIC bara so v Zagorju ob Savi s 4 : 1 (1 : 1) premagali Mlinše.

Z dvoboji 11. kroga se je včeraj (petek) nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi (SFL). Meteorplast ŠIC bar iz Ljutomera, ki je bil v prvem krogu drugega dela prvenstva prost, je gostoval v Zagorju ob Savi, kjer domujejo Mlinše. V prvem medsebojnem dvoboju sta se ekipi v Ljutomeru razšli z 2 : 2 (2 : 1), tokrat pa so slavili Ljutomerčani s 4 : 1 (1 : 1). Meteorplast ŠIC bar se je z drugo zmago, na kontu ima še štiri neodločene izide in tri poraze, zavihtel na peto mesto (10 točk).



Dvoboj v Zagorju ob Savi, kamor so Ljutomerčani odpotovali brez kaznovanega Adrijana Trstenjaka, so bolje pričeli gostitelji, ki so v 6. minuti povedli z zadetkom Luke Klančišarja. Nadaljevanje tekme je bilo nato povsem v znamenju gostujoče ekipe, domačini pa so imeli srečo, da so imeli razpoloženega vratarja Jakoba Kralja, ki je ubranil številne nevarne poizkuse prleške ekipe. V prvem polčasu je klonil le v 12. minuti, ko je zadel Aljaž Goznik, v drugem pa nato še trikrat.

Zmagovalec je bil odločen že v prvih minutah nadaljevanja tekme. Najprej je v 24. minuti z pravo granato mrežo domačih razparal Aljaž Ruis, minuto za tem pa je na 3 : 1 povišal Aljaž Goznik, kateremu je bil to osmi zadetek v sezoni. Ljutomerčani so še naprej napadali, gostitelji pa se branili in s prekrški zaustavljali goste, ki so končni izid postavili v 34. minuti. Domačini so izpolnili kvoto šestih prekrškov, kazenski strel z 10. metrov pa je v zadetek pretvoril Alen Ruis.

Meteorplast ŠIC bar bo v petek, 3. decembra, ko bo na sporedu 12. krog, v Ljutomeru gostil Dobrepolje.

meteorplast-šic-bar futsal