vestnik

Pomurkam uspel preboj v ligo prvakinj

Vestnik.si, 18. 11. 2020
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci.
Šport

V 2. krogu kvalifikacij Lige prvakinj je ŽNK Nona Pomurje Beltinci v Gornji Radgoni premagal Ferencvaros s 4 : 1 (2 : 0) in se uvrstil v skupinski del Lige prvakinj.

Srečanje vodi Lois Otte iz Belgije.

Začetna postava Pomurja: Kocijan, Golob, Korošec, Rozmarič, Kolbl kap., Juršnik, T. Nemec, Makovec, Tibaut, Zajmi, Kajzba. Trener: Sandi Bauer.

Začetna postava Ferencvarosa: Bednar, Vago, Czeller, Mosdoczi kap., Hasanbegović, Ivanuša, Fenyvesi, Brandon, Zlidnis, Pusztai, Nagy. Trener: Balasz Dörnyei.

1 : Začetek tekme.

2: Prva nevarnost za domača vrata, a so se Pomurke rešile iz tvegane situacije. 

4: Prvi strel gostiteljic, vendar mimo vrat.

7: Prvi rumeni karton za Madžarke: Czeller zaradi prekrška nad Kolblovo.

10: Strel Rozmaričeve po kotu je spravil kar v težave madžarsko vratarko Bednarjevo.

11: Največja priložnost za Pomurke: Kajzbova je prodrla sama pred vrata in merila v kot, vendar je Bednarjeva uganila njeno namero in odlično ubranila strel. 

18: Rumeni karton Nagy zaradi prekrška nad Makovčevo.

27: GOOOL 1 : 0 Špela Kolbl! Pomurke so pritisnile na zadnjo vrsto Ferencvarosa, Kolblova pa je ukradla žogo Czellerjevi in z levico po tleh in s pomočjo vratnice poslala žogo v mrežo.

35: Enajstmetrovka za Pomurje, potem ko je bila s hrbta v kazenskem prostoru podrta Kolblova, in rumeni karton za Fenyvesijevo. Pred tem si je Kajzbova priborila žogo in zaposlila Špelo Kolbl.

37: GOOOL 2 : 0 Kaja Korošec 2 : 0! Koroščeva je uspešno izvedla enajstmetrovko. In zanimivo, tudi tokrat je odboj od vratnice pomagal žogi v mrežo. 

žnk-beltinci, krim
Aleš Cipot
Kaja Korošec.

40: Pomurke bi lahko že dokončale zadevo, saj je Koroščeva znova ukradla žogo madžarski branilki in nato nesebično podala v sredino, Zajmijeva pa je iz ugodnega položaja zadela samo prečnik.

45: Rumeni karton Makovec, ker je zgrešila žogo in udarila Ivanušovo po nogi.

45 + 1: Konec prvega polčasa. 2 : 0.

V TŠC Trate v sončnem vremenu spremljamo energično, ostro in agresivno srečanje, Pomurke pa so si oba zadetka in zadeti prečnik priborile na isti način: ko so pritisnile na zadnjo vrsto gostujoče ekipe, ki se je tako zmedla, in ukradle žogo branilkam Ferencvarosa.

žnk, žnk-nona-pomurje-beltinci, breznica, plevlja
Aleš Cipot
Nina Kajzba v akciji.

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Ferencvarosu: Cameron namesto Nagyeve.

47: Je to mogoče? Dva prečnika v enem napadu Pomurk. Najprej je okvir vrat po strelu z desnico zadela Kolblova, odbito žogo pa je iz bližine še enkrat v prečnik poslala Kajzbova, ki bi to morala pospraviti v mrežo. Pomurke bi si po vsem tem že zaslužile tretji zadetek, tako pa ostaja še vse odprto. 

50: Še ena velika priložnost za Kajzbovo, vendar je tokrat streljala precej z desne strani, in merila za malo mimo vrat.

51: Sedaj okvir vrat rešuje Pomurke po strelu Vagojeve.

52: Enajstmetrovka za Ferencvaros, čeprav se je Vagojeva bolj vrgla prek vratarke Kocijanove, ki je bila na tleh. 

53: GOL 2 : 1 Evelin Mosdozci! Kapetanka gostij je poslala žogo v en kot, Kocijanovo pa v drugega. 

57: Menjava pri Ferencvarosu: Papp namesto Brandonove.

62: Kajzbova res nima sreče. Tokrat si je sama priborila žogo in krenila proti vratom, nato pa iz bližine streljala v vratarko. Se lahko vse te zapravljene priložnosti maščujejo gostiteljicam?

72: Drugi rumeni karton in izključitev za Czellerjevo, ki je ob robu kazenskega prostora podrla Kolblovo.

73: GOOOOL 3 : 1 Kaja Korošec! Iz prostega strela je natančno merila Koroščeva in povedla Pomurje spet v zasluženo vodstvo z dvema zadetkoma prednosti.

76: Menjava pri Pomurju: Hofman namesto Tibautove.

80: GOOOOL 4 : 1 Kaja Korošec! Fenomenalna samostojna akcija Koroščeve, ki si je na svoji polovici priborila žogo, preigrala dve igralki in pobegnila proti vratom, nato pa povsem hladnokrvno in natančno z rahlim lobom premagala Bednarjevo. Koroščeva je v zadnjem času v izjemni formi.

87: Menjava pri Pomurju: K. Horvat namesto Zajmijeve.

90: Trojna menjava pri Pomurju: E. Horvat, Kolar in Sok namesto Nemčeve, Kolblove in Makovčeve.

90: Tri minute dodatka. 

90 + 3: Konec tekme. 4 : 1. 

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-rolljet-krim, žnk
Aleš Cipot
Sara Makovec in Kaja Korošec.

Čeprav je bil Ferencvaros boljša in fizično bolje pripravljena ekipa kot črnogorska Breznica v 1. krogu, je bila to povsem zaslužena zmaga Pomurk, ki so ob štirih zadetkih še trikrat zatresle okvir vrat. Njihova nagrada je uvrstitev v skupinski del Lige prvakinj. Žreb bo v torek ob 12. uri.

žnk-pomurje ferencvaros