vestnik

(2. krog pokala) Nafta v gosteh z 2 : 0 izločila Polano

Vestnik.si, 20. 10. 2022
Jure Zauneker
Nermin Haljeta je igral le do 62. minute.
Šport

Pod okriljem MNZ Lendava je bila najzanimivejša tekma 2. kroga pokala Pivovarna Union pod reflektorji v Veliki Polani. Nafta 1903 je z 2 : 0 izločila Polano, čeprav so gostitelji nudili zelo dober odpor.

Polana - Nafta 0 : 2 (0 : 1)
PC Poljana v Veliki Polani, 200 gledalcev, sodnik: Bojan Mertik (Odranci).
Strelca: 0 : 1 Zoltan (44), 0 : 2 Igrec (50).
Rumena kartona: Horvat; Novinič.
Polana: Šaruga, Klujber, Hozjan, Jakšič, Pozsgai (Jeneš, 85), Novak, Magdič, Horvat (Špiclin, 73), R. Žalik kap. (Tompa, 25), S. Žalik, Vori. Trener: Roman Gostan.
Nafta 1903: Moćić (Andrašec, 80), Drk, Zoltan, Kumer, Čuček Bezjak (Papp, 62), Novinič kap., Sulejmanović, Szabo (Brkić, 62), Plej, Haljeta (Florjanc, 62), Igrec (Feher, 62). Trener: Gabor Boer.

Nogometaši Nafte so po treh prvenstvenih porazih v drugi ligi le dočakali slast zmage, čeprav v dvoboju s članico pomurske lige Polano niso bili prepričljivi. Gostitelji so namreč nudili čvrst in zelo dober odpor, malce pa jih je presekala 25. minuta, ko je z igrišča moral kapetan Rok Žalik. Lendavčani so zabili gola ob koncu prvega in v začetku drugega dela, ko sta bila natančna David Zoltan in Stjepan Igrec. Kasneje so sicer prevladovali v igri, vendar so bili ob strelih na vrata Gašperja Šaruge precej nezbrani. V drugem polčasu so Polančani štirikrat prodrli v kazenski prostor gostov, vendar samo enkrat prišli do zaključnega strela, ki pa ga je rezervni vratar Luka Andrašec sicer z nekaj težavami odbil v kot. Nafta je tako ob obilici dela napredovala v naslednji krog, domači gledalci pa so z aplavzom pozdravili bojevito predstavo ekipe Romana Gostana.  

nogomet mnz-lendava