vestnik

2. SNL: Beltinčani le dosegli zmago

Vestnik.si, 20. 3. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci.
Šport

Beltinčani so po dveh porazih (Triglav Kranj, Vitanest Bilje) le dosegli prvo zmago v spomladanskem delu druge lige. V Brežicah, pri najslabši zasedbi lige, so slavili s 3 : 1 in obdržali možnosti, da prvenstvo končajo z uvrstitvijo v zgornjem delu.

Brežičani so se po skromnih izidih v sezoni, ki so se nadaljevali s tremi porazi v letošnjem letu, znašli v nezavidljivem položaju in bodo le stežka ostali v ligi. Pred tekmo z beltinsko zasedbo je odstopil trener Iztok Kapušin, ekipo pa je nato že vodil trener mladinskih selekcij v Brežicah Dražen Vegel. Beltinsko moštvo se ni ubadalo s težavami gostiteljev, trener Damijan Gajser, ki je moral sestaviti ekipo brez kaznovanega Žana Žalerja, pa je znova nekoliko spremenil prvo enajsterico, rošade pa so se mu obrestovale, saj si je ekipa priigrala sedmo zmago v sezoni.

Če so večji del prvega polčasa bili več pri žogi domači, je bila beltinska zasedba na čelu z vratarjem Stefanom Moćićem vedno na pravem mestu. Ko so vsi že pričakovali zadnji sodnikov žvižg v prvem polčasu, je beltinski napadalec Gal Grobelnik pobegnil domači obrambi, vratarju Vidu Goričarju pa ni preostalo drugega, kot da ga je podrl. Uspešno je najstrožjo kazen izvedel Luka Pihler.

Že v šesti minuti nadaljevanja so Beltinčani prišli do povišanja vodstva. Povratnik v prvo enajsterico Luka Marič je natančno meril v daljši kot domačih vrat in neubranljivo zadel. Po zaostanku z dvema zadetkoma so gostitelji zaigrali drzneje in si ustvarili več priložnosti. Če je strel Hasana Muzaferovića v 62. minuti Moćić zaustavil, je bil sedem minut pozneje nemočen po strelu Dragana Brkića. Moćić je nato zaustavil še dva nevarna napada gostov. Vse dvome o zmagovalcu je razblinil Marko Maučec, ki je zadel s strelom z razdalje. Brežičanom so v zadnjih minutah dvoboja pošle moči in Beltinčani so se veselili pete zmage v gosteh.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, bilje
Jure Zauneker
Beltinčani so dosegli peto zmago v gosteh.

Brežice 1919 Terme Čatež – Beltinci Klima Tratnjek 1 : 3 (0 : 1)

Stadion Brežice, 100 gledalcev, sodnik: Božo Kondić (Ljubljana).

Strelci: 0 : 1 Pihler (47, 11 m), 0 : 2 Marič (51), 1 : 2 Brkić (61), 1 : 3 Maučec (78). Rumeni kartoni: Perišić, T. Brkić, Regović; Kudumija. 

Brežice 1919 Terme Čatež: Goričar (kap.), Perišić (Mrvič, 62), Muzaferović, Šantek, Smiljanić (T. Brkić, 58), D. Brkić, Brekalo (Regović, 58), Kudumija, Hanžek, Kordić-Gružić (Costa Albuquerque, 82), Sivonjić. Trener: Dražen Vegel.

Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Bagola, Zorman, Pihler (Emruli, 78), Mörec, Marič (Hartman, 82), Grobelnik (Maučec, 67), Džumhur, Raduha (kap.), Sočič, Vinokurov. Trener: Damjan Gajser.

21.-krog 2.-snl brežice beltinci
Kaj zdaj berejo drugi