vestnik

2. SNL: Beltinčani po preobratu do zmage in prvega mesta

Vestnik.si, 3. 3. 2024
Arhiv kluba
Veselje "žutih" v slačilnici po zmagi v Tolminu in osvojitvi prvega mesta na lestvici.
Šport

Tudi "žuti" so v 19. krogu 2. SNL slabo začeli prvi polčas in zaostajali po napaki vratarja Domna Zvera, nato pa je v dosti boljšem drugem polčasu z dvema zadetkoma zablestel mladinec Denis Leban.

TKK Tolmin - Beltinci Klima Tratnjek 1 : 2 (1 : 0)

Športni park Brajda Tolmin, 250 gledalcev, sodnik: Žan Jazbec (Dol pri Ljubljani). 

Strelci: 0 : 1 Močnik (6), 1 : 1 Leban (63), 1 : 2 Leban (72). 

Rumen karton: Kaučič (Beltinci Klima Tratnjek). 

TKK Tolmin: Erjavšek, Furlan, Šturm, Marsenić (D. Perše, 81), Kujović (M. Perše, 73), Močnik (Kerrebijn, 81), Kavčič kap., Simic, Skrbin, Kumer, Čilić (Frelih, 61). Trener: Sanel Konjević.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Zorman, Jug (Leban, 61), Pihler, Štrakl, Kralj (Emruli, 81), Nerguti (Bagola, 89), Katuša (Černe, 61), Kaučič, Črnko, Rantaša. Trener: Damjan Gajser.

6: GOL 1 : 0 Nejc Močnik! Po strelu Vita Čilića po tleh je napako storil vratar Domen Zver, ki je skušal ujeti žogo, ta pa se mu je od prsi odbila do Močnika, ki mu je ni bilo težko iz bližine pospraviti v mrežo. 

63: GOOOL 1 : 1 Denis Leban! Le dobro minuto po vstopu na igrišče se je Leban po podaji Maksimiljana Zormana z leve strani znašel na pravem mestu ob drugi vratnici in uspel v padcu potisniti žogo v mrežo.  

denisleban
Arhiv kluba
Denis Leban.

72: GOOOOL 1 : 2 Denis Leban! Veliko zaslug za zmagoviti zadetek ima Henrik Nerguti, ki je po levi strani uprizoril pravi slalom in preigral tri igralce ter nato podal v sredino do Jana Bruna Kralja, ki je streljal iz obrata. Vratar Lucas Erjavšek je žogo odbil le do Lebana, ki je bil spet na pravem mestu in po strelu z levico premagal tolminskega čuvaja mreže. 

Beltinčani so s to zmago z drugega skočili na prvo mesto lestvice, saj imajo boljšo razliko v zadetkih od Lendavčanov.

2.-snl 19.-krog tkk-tolmin beltinci-klima-tratnjek