vestnik

2. SNL: Beltinčani še z enim visokim porazom  

Miha Šoštarič, 18. 8. 2019
Aleš Cipot
Borut Lukač je že spet moral počivati zaradi rdečega kartona.
Šport

V 4. krogu druge lige so Beltinci morali priznati premoč ekipi Kalcer Radomlje, ki je na svojem igrišču slavila s 4 : 0 (1 : 0). Za beltinsko ekipo je debitiral 25-letni Hrvat Mateo Branilović.   

Beltinčani so v štirih krogih letošnjega prvenstva 2. slovenske nogometne lige vzeli skalp le Lendavčanom. Na preostalih treh tekmah so izgubili. V 4. krogu so morali priznati premoč ekipi Kalcer Radomlje, ki je na svojem igrišču slavila s 4 : 0 (1 : 0).


Beltinci Klima Tratnjek so po visokem pokalnem porazu proti Kopru (0 : 6) odpotovali v Radomlje brez stebra obrambe Boruta Lukača, ki je moral počivati zaradi prejetega rdečega kartona v Kopru. V ekipi ni bilo tudi poškodovanih Žige Šumaka in Roka Ropoše, prvič pa je dres beltinskega ligaša oblekel 25-letni hrvaški branilec Mateo Branilović, ki je prišel iz ptujske Drave.
Trener beltinske ekipe Radovan Karanović je tekmo proti Radomljam pričel z naslednjo postavo: Zver, Branilović, Hočevar, Raduha, Balažic, Zorman, Maučec, Sočič, Kristl, Mörec, Mauko.
V prvem polčasu so bili Beltinčani enakovreden nasprotnik, v 21. minuti pa so preko Jana Kristla imeli izvrstno priložnost, da bi povedli, a je domači vratar Filip Lojen odlično posredoval. Domačini so na drugi strani zadeli v 41. minuti, ko je enajstmetrovko realiziral kapetan Luka Cerar.


Na začetku drugega polčasa, v 50. minuti, so gostitelji vodili z 2 : 0, zadel pa je Sasha Varga. Domačini so v nadaljevanju dosegli še dva zadetka. Najprej je v 67. minuti na 3 : 0 povišal Mark Zabukovnik, dve minuti pozneje pa se je zadetka veselil še Žan Nikolić. Za goste je najlepšo priložnost v nadaljevanju tekme zamudil Žiga Hartman, ki je v igro vstopil namesto rahlo poškodovanega Marka Maučeca. V 59. minuti se je po njegovem strelu zatresla vratnica.
Beltinčani ostajajo pri treh točkah in so po nepopolnem 4. krogu na trinajstem mestu. V naslednjem krogu se bodo prihodnjo soboto pred domačimi gledalci pomerili z Dravogradom.
Lendavska Nafta bo v tem 4. krogu nastopila kot zadnja. V nedeljo ob 19. uri bo gostovala v Kopru.

nogomet 2. SNL četrti krog radomlje beltinci 4 : 0