vestnik

(2. SNL) Beltinčani zmagali na Koroškem

M.Š., 14. 5. 2023
Niko Časar
ND Beltinci
Šport

Z zadnjega gostovanja v tej sezoni so se beltinski nogometaši vrnili z zmago. Na Prevaljah so slavili s 3 : 0 ( 3 :0) in potrdili visoko peto mesto.

V predzadnjem, 29. krogu 2. slovenske nogometne lige so varovanci Damjana Gajserja že v prvem polčasu svoje delo opravili z odliko in s tremi zadetki v domači mreži zrežirali dvanajsto zmago v sezoni. Koroškega čuvaja mreže Ariana Renerja je že v 5. meti minuti »načel« Ivan Ptiček, odlično igro pa sta z zadetkoma kronala še Filip Kosi v 38. in Gal Grobelnik v 41. minuti. Slednji je uspešno izvedel enajstmetrovko in se podpisal pod enajsti zadetek v sezoni.
V drugem polčasu je Mihael Bukovec, Prekmurec na koroški klopi, z menjavami poskušal priti vsaj do častnega zadetka, a je bila beltinska obramba tokrat nepremagljiva.
Beltinčani, ki imajo na petem mestu 43 točk, bodo uspešno sezono zaključili v soboto, 20. maja, ko bodo na domači zelenici gostili Kety Emmi&Impol iz Slovenske Bistrice.

Fužinar VzajemciBeltinci Klima Tratnjek 0 : 3 (0 : 3)
Športni park Ugasle peči Prevalje, 100 gledalcev, sodnik: Žan Jazbec (Dol pri Ljubljani). Strelci: 0 : 1 Ptiček (5), Kosi (38), Grobelnik (41 – 11 m). Rumeni karton: Osmanocić. Igralec tekme: Gal Grobelnik (Beltinci Klima Tratnjek).
Fužinar Vzajemci: Rener, Grozdek, Vukolić, Cener kap., Krebs (Kotnik, 62), Krivec (Irmančnik, 46), Lima, Jozić, A. Turičnik, Osmanović (Doiteau, 46/Sušič, 55)), M. Turičnik (Krevh, 46). Trener: Mihael Bukovec.
Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Žaler, Ptiček (Kaučič, 64), Štrakl, Ščernjavič, Nerguti (Zorman, 53), Sočič, Rantaša, Kosi (Mörec, 64), Grobelnik (Rec, 80), Čakš (Emruli, 64). Trener: Damjan Gajser.

nd-beltinci fužinar-vzajemci 2.snl