vestnik

(FOTO) 2. SNL: Beltinčanom točka, Lendavčani v torek

Miha Šoštarič, 18. 9. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci in Ilirija 1911.
Šport

V 8. krogu 2. slovenske nogometne lige so Beltinci Klima Tratnjek na razmočeni domači zelenici odigrali neodločeno 1 : 1 (1 : 1) z ljubljansko Ilirijo 1911, lendavska Nafta 1903 pa bo tekmo v Velenju proti Rudarju zaradi preveč razmočenega igrišča igrala v torek.

Obilno deževje je poskrbelo za težko igralno površino v beltinskem športnem parku, kjer so dvoboj bolje pričeli Ljubljančani in že v 9. minuti po strelu Mateja Poplatnika z razdalje prišli do vodstva. Domačini so poskušali vzpostaviti ravnotežje na igrišču, gostje pa so prežali na protinapade iz katerih bi lahko povišali vodstvo, a so bili pred vrati Domna Zvera nenatančni. Za veselje blizu 400 ljubiteljev nogometa je v 36. minuti poskrbel najboljši strelec Beltinčanov v tej sezoni Gal Grobelnik. Po lepem prodoru po levi strani je uspešno akcijo zaključil s strelom v daljši vratarjev kot. Grobelnik se je tako podpisal pod že peti zadetek v sezoni.

beltinci, nogomet-nd-beltinci-ilirija-1911
Jure Zauneker
ND Beltinci in Ilirija 1911.

beltinci, nogomet-nd-beltinci-ilirija-1911
Jure Zauneker
ND Beltinci in Ilirija 1911.

Žal se za Grobelnika dvoboj proti Iliriji 1911 ni končal srečno. V 52. minuti je namreč staknil poškodbo, zaradi katere je moral zapustiti zelenico. Vse težji pogoji za igro so povsem umirili ambicije obeh ekip, ki sta želeli, da se dvoboj čimprej konča. Gostje so v končnici tekme ostali brez Tomaža Kepica, ki si je prislužil drugi rumeni karton.
Beltinčani so z 11. točkami trenutno na 6. mestu, v naslednjem krogu pa bodo v nedeljo, 25. septembra, gostovali v Rogaški Slatini.

beltinci, nogomet-nd-beltinci-ilirija-1911
Jure Zauneker
ND Beltinci in Ilirija 1911.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Rantaša, Ptiček, Žaler, Ščernjavič, Sočič, Pihler (Kosi, 85), Zorman, Kralj, Čakš (Đurak, 76), Grobelnik (Hren, 52). Trener: Damjan Gajser.
Ilirija 1911: Džafić, Stankovič, Tomiček, Ivkič, Klemenčič, Kepic, Piskule (Gutić, 86), Rorič (Brkić, 46), Mlakar, Poplatnik, Djermanović. Trener: Goran Stanković.
Obilne padavine so povsem razmočile igrišče Mestnega stadiona v Velenju, zato je bila sprejeta odločitev, da se tekma med Rudarjem in lendavsko Nafto 1903, ki bi morala biti včeraj, odigra v torek, 20. septembra, s pričetkom ob 16. uri.
nk-beltinci ilirija nogomet 2.-snl
Kaj zdaj berejo drugi