vestnik

2. SNL: Beltinci so se približali Nafti, ki je dobila tolminsko zaušnico

Vestnik.si, 7. 4. 2024
Jure Zauneker
Na vrhu je znova tesno: Beltinčani za Nafto in Oštrekom, ki je spet zadel, zaostajajo samo za štiri točke.
Šport

Po 24. krogu druge slovenske nogometne lige postaja pri vrhu spet bolj razburljivo, saj so Beltinčani doma ugnali dekanski Jadran z 1 : 0, vodilna Nafta pa je nepričakovano izgubila v Tolminu z 2 : 1.

Slabša predstava Lendavčanov morda ni toliko presenetljiva ob dejstvu, da so v prvi ekipi zaradi kazni rumenih kartonov manjkali kar štirje ključni igralci: Žan Bešir, Mihael Rebernik, najboljši strelec lige Toni Lun Bončina in prvi vratar Ervin Nemeth. Je pa res tudi, da je Tolmin v zadnjih krogih beležil same slabe rezultate in je drsel navzdol po lestvici. Kljub temu so Tolminci povedli v 23. minuti, ko so lendavski branilci morali s spotikanjem v svojem kazenskem prostoru zaustaviti napadalca Nejca Močnika, sodnik Mihael Antič iz Kopra, ki že tako ali tako Nafti nikoli ne prinaša sreče, pa je takoj pokazal na belo piko. Z enajstih metrov je zadel Rene Prodanović, čeprav se je vratar gostov Luka Andrašec vrgel v pravo smer.

Nafta je izenačila že v 28. minuti po krajšem pritisku na vrata domačih. Kapetan Mitja Novinič je zaposlil Stjepana Oštreka, ta pa je v svojem stilu preigral kar tri igralce Tolmina in jih spravil na tla ter z desnico zadel levi zgornji kot vrat Lucasa Erjavška. To je bil že dvanajsti zadetek Oštreka, ki se je tako povzpel na drugo mesto lestvice strelcev. 

Zmagoviti zadetek je Tolmin dosegel v 74. minuti po seriji slabih posredovanj Lendavčanov. Sprva je Andrašec omogočil kot gostiteljem, ker je po predložku z desne strani nespretno izpustil žogo, nato branilci Nafte niso mogli izbiti okroglega usnja v polje, za konec pa je anemičnega Blaža Urha prehitel Anej Kujović, podal žogo do Prodanovića, ki jo je z leve strani poslal kratko pred vrata, tam pa ob zasanjanih lendavskih igralcih Vinku Skrbinu ni bilo težko zadeti mreže.   

Varovanci trenerja Jozsefa Bozsika so v Tolminu nastopili v postavi: Andrašec, Erniša (Urh, 67), Dinnyes, Zoltan, Kumer, Novinič kap., Oštrek, Vuica, Zamuda (Igrec, 46), Paljk, Polić. 

Velik spodrsljaj Nafte so izkoristili Beltinci, ki so doma premagali Jadran iz Dekanov z 1 : 0. A do zmage so prišli precej težko, saj so vratarja gostov ugnali šele v 83. minuti, ko je z natančnim strelom zadel Jakov Katuša. 

Varovanci trenerja Damjana Gajserja so nastopili v postavi: Moćić, Težački, Jug (Nerguti, 74), Pihler kap., Štrakl, Leban (Katuša, 46), Sočič, Kralj (Baligač, 86), Črnko, Černe (Kosi, 61), Rantaša.  

Nafta je ostala na prvem mestu z 51 točkami, Beltinci jih sedaj imajo 47, medtem ko bo Gorica (44) svojo tekmo z Ilirijo šele odigrala. V naslednjem krogu bodo Lendavčani gostili Brinje, Beltinčani pa bodo gostovali pri Dravinji. 

2.-snl beltinci-klima-tratnjek jadran-dekani tolmin nafta-1903