vestnik

2. SNL: Gorica do visoke zmage v Beltincih

Miha Šoštarič, 10. 4. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.
Šport

Gostujoči vratar Uroš Likar je bil nerešljiva uganka za domače nogometaše.

V 24. krogu 2. slovenske nogometne lige je včeraj v beltinskem športnem parku gostovala prvouvrščena Gorica. V prvem polčasu, ki se je končal brez zadetkov, je beltinska ekipa Klima Tratnjek še uspela parirati nasprotniku. V nadaljevanju je Gorica, ki z velikimi koraki stopa proti 1. slovenski nogometni ligi, povsem razbila domačine in z zadetki Alena Krajnca (50), Etiena Velikonje (52), Žana Lebar (76) in Nejca Mevlje (83 – 11 m) prišla do visoke zmage s 4 : 0.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, gorica
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.

Goričani so prvo priložnost za zadetek zapravili v 3. minuti, ki je strel Mevlje zaustavil beltinski vratar Stefan Moćić. Sledile so dobre minute domače ekipe. Najprej so v 12. minuti gostje blokirali nevaren strel Luke Pihlerja, nato pa je v 21. minuti Patrik Raduha sam stekel proti goriškemu vratarju Urošu Likarju, ki je iz dvoboja odšel kot zmagovalec. Pred odhodom na odmor so znova terensko premoč prevzeli gostje, a sta mreži še naprej mirovali.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, gorica
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.

Po prihodu iz slačilnice so nogometaši iz Nove Gorice izkoristili dve nepazljivosti v obrambi gostiteljev in na začetku drugega polčasa odločili zmagovalca. Po zaostanku z 0 : 2 sta imela priložnost za domači zadetek Vito Mörec in Maksimiljan Zorman, vendar je bil tudi tokrat zmagovalec gostujoči vratar Likar. V končnici dvoboja so domačim pošlje moči, kar so Goričani izkoristili in prišli do visoke zmage.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, gorica
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.

Gorica tako ostaja na prvem mestu (59 točk), Beltinci Klima Tratnjek pa so enajsti z 28. točkami. Beltinčane v sredo čaka v Ljubljani zaostala tekma 23. kroga proti Iliriji 1919, v soboto, ko bo na sporedu 25. krog, pa odhajajo v Novo mesto h Krki.

Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Zorman, Pihler (Štravs, 62), Marič (Hartman, 80), Grobelnik, Džumhur (Mörec, 62), Raduha (kap.), Sočič, Zeljković, Žaler, Rantaša. Trener: Damjan Gajser.

Gorica: Likar, Velikonja (kap.; Vekić 62), Lebar, Hodžić, Marinič (Laraspata, 77), Marc (Baruca, 80), Ahmetaj (Knežević, 46), Hrka, Mevlja, Agić, Krajnc (Frešer, 67). Trener: Miran Srebrnič.

beltinci gorica nogomet
Kaj zdaj berejo drugi