vestnik

"Norišnica" v Novi Gorici: Oštrek z goloma v dodatku Nafti prinesel preobrat in zmago

Vestnik.si, 13. 8. 2023
Jure Zauneker
Oštrek je znova osmešil branilce nasprotne ekipe.
Šport

V 4. krogu druge lige sta se v Novi Gorici pomerili domača Gorica in Nafta iz Lendave. Dolgo časa ni nič kazalo na dramo, ki se je nato odvila v sodnikovem dodatku, saj je Gorica vodila s 3 : 1, na koncu pa je slavila Nafta s 4 : 3.

Gorica - Nafta 1903 3 : 4 (2 : 1)

Športni park Nova Gorica, 250 gledalcev, sodnik: Jure Žagar (Šmarjeta).

Strelci: 1 : 0 L. Marinič (11), 1 : 1 Bončina (22), 2 : 1 Bjelkić (40), 3 : 1 Mevlja (55, 11 m), 3 : 2 Polić (68), 3 : 3 Oštrek (93), 3 : 4 Oštrek (95). 

Rumeni kartoni: A. Marinič, Ilijazi, Ranić (pomočnik trenerja); Dinnyes, Vuica. 

Gorica: Zeriali, Vendramin, Tomiček, Mevlja kap., A. Marinič, Hrka, Jalinous (Laščak, 76), Baruca, Brkić (Bjelkić, 22, Ilijazi, 75), L. Marinič, Lesjak (Gomizelj, 77). Trener: Miran Srebrnič.

Nafta 1903: Nemeth, Cener (Dinnyes, 46), Erniša (Vuica, 61), Bončina (Verhas, 78), Oštrek, Novinič kap., Lorant, Paljk (Polić, 46), Rebernik, Urh, Zoltan. Trener: Jozsef Bozsik ml.

11: GOL 1 : 0 Leon Marinič! Potem ko je Nafta pritisnila na začetku, sta s hitro akcijo odgovorila brata Marinič. Amadej je prodrl po levi strani in podal v sredino, kjer je Leon zadel s strelom skozi noge dveh branilcev gostov.  

22: GOOL 1 : 1 Toni Lun Bončina! Nafta je izkoristila prednost igralca več, saj je poškodovani Dragan Brkić, nekdanji igralec lendavske ekipe, ravno zapustil igrišče. Stjepan Oštrek je močno streljal z roba kazenskega prostora, italijanski vratar Dennis Zeriali pa je žogo le odbil do noge Bončine, ki jo je zabil v mrežo.

40: GOL 2 : 1 Denis Bjelkić! Mitja Novinič je izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom, Goričani pa so izvedli hitro akcijo po levi strani, po kateri je Amadej Marinič spet podal z leve strani, odbito žogo pa je v mrežo poslal Bjelkić. Ugovori nogometašev Nafte zaradi morebitnega prepovedanega položaja so bili zaman.  

55: GOL 3 : 1 Nejc Mevlja (11 m)! Luka Baruca je odlično prodrl v kazenski prostor gostov po desni strani in podal na levo, kjer se je do strela poskušal priboriti Sebastian Lesjak, vendar ga je pri tem spotaknil Sebestyen Lorant in sodnik je pokazal na belo piko. Uspešen izvajalec enajstmetrovke je bil kapetan domačih, čeprav je vratar Ervin Nemeth uganil smer, v katero bo streljal, a je bil prekratek.  

68: GOOL 3 : 2 Tin Polić! Po daljši akciji gostov je na tleh obležal Oštrek, vendar pa se sodnik ni oglasil, omahovanje domačih pa je izkoristil Oliver Dinnyes, ki je z diagonalno podajo natančno našel Polića, ta pa je zadel s strelom z leve strani. 

V 76. minuti je prišlo do nenavadne situacije, saj je po nesporazumu zaradi treh menjav pri domačih na igrišču celo minuto ostalo kar dvanajst igralcev Gorice! Šele po posredovanju stranskega sodnika je glavni sodnik zaustavil igro in tekma se je lahko nadaljevala z enajstimi Goričani na terenu.

lendava, nogomet-nafta-napredak
Jure Zauneker
Stjepan Oštrek je blestel v Novi Gorici in zabil zadetka v sodnikovem dodatku.

86: Kristjan Laščak je prišel neoviran do strela po tleh, vratar Nemeth je samo obstal, žoga pa je na njegovo srečo zletela mimo vrat. To je bila velika priložnost za Gorico, da bi zadala končni udarec. 

90: Pet minut dodatka.

93: GOOOL 3 : 3 Stjepan Oštrek! Sprva je po dolgi podaji Zerialija pred kazenskim prostorom skušal iztržiti prekršek Leon Marinič, vendar mu sodnik ni nasedel. Tako so Lendavčani krenili v protinapad, medtem ko so se domači še vedno ukvarjali s predhodno akcijo, po podaji z desne strani je žogo preskočil Polić in jo prepustil Oštreku, ki jo je zabil pod prečnik. 

95: GOOOOL 3 : 4 Stjepan Oštrek! Goričani so izgubili žogo na sredini igrišča, do nje je prišel Oštrek in v teku preigral dva branilca domačih ter nato z merjenim strelom z desnico mirno zadel levi spodnji kot vrat Zerialija. 

97: Konec tekme. 3 : 4.

Nepričakovana zmaga Nafte, ki bi bila glede na potek tekme zadovoljna tudi s točko, a se z njo ni zadovoljil nogometni mojster Stjepan Oštrek. Lendavčani so sedaj z dvema zmagama skupaj z Brinjem na vrhu lestvice.  

2.-snl četrti-krog gorica nafta-1903