vestnik

2. SNL: Grobelnik za vse tri točke

Miha Šoštarič, 9. 10. 2022
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek.
Šport

V 11. krogu 2. slovenske nogometne lige so Beltinci Klima Tratnjek v gosteh z 1 : 0 (1 : 0) premagala Brinje Grosuplje. Strelec odločujočega zadetka je bil Gal Grobelnik v 34. minuti iz enajstih metrov.

Na gostovanje proti najskromnejši ekipi prvenstva so se Beltinčani odpravili v popolni zasedbi. Ne glede na položaj na razpredelnici so bili Grosupeljčani vsaj enakovreden tekmec, da so gostje ohranili mrežo nedotaknjeno, pa se morajo zahvaliti vratarju Domnu Zveru, ki je v zadnjih krogih v izvrstni formi. Zmagovalca je odločil 21-letni Gal Grobelnik, ki je v 34. minuti uspešno realiziral najstrožjo kazen in se že s šestim zadetkom v sezoni povzpel na četrto mesto liste strelcev.
Domačini so v drugem polčasu poskušali priti do točke, ki bi jo nujno potrebovali v boju za obstanek, a je bila beltinska obramba na čelu z razpoloženim Zverom vedno na pravem mestu. Beltinci Klima Tratnjek s 15. točkami zasedajo osmo mesto, v naslednjem krogu (nedelja, 16. oktober) pa se bodo v prekmurskem obračunu pomerili z lendavsko Nafto 1903.
Brinje Grosuplje: Kisovec, Šparovec, Djelovci (Tomšič, 87), Mahić (Pucihar, 68), Klančnik (Ostojič), Kovač (Ćoralić, 68), Dergić, Đajić, Šporar, Pušnik, Boh kap. (Shaini, 84) Trener: Goran Markovič.
Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Zorman, Pihler (Rec, 87), Grobelnik, Ščernjavič, Sočič, Kralj, Nergutti (Hren, 68), Kaučič, Žaler, Čakš (Mörec, 78). Trener: Damjan Gajser.
nogomet 2.-snl beltinci-klima-tratnjek
Kaj zdaj berejo drugi