vestnik

(2. SNL) Hud poraz "žutih": Tabor - Beltinci 3 : 0

Vestnik.si, 16. 9. 2024
Jure Zauneker
Tabor - Beltinci 3 : 0. Fotografija je simbolična.
Šport

Na derbiju 6. kroga druge lige so Beltinčani gostovali v Sežani in morali priznati premoč domačemu Taboru, ki je na sicer zelo slabem igrišču slavil s 3 : 0, čeprav bi se lahko razpletlo povsem drugače. Tudi v tretji ligi so Pomurci (Ljutomer in Čarda) prišli praznih rok z gostovanja.

Tabor Sežana - Beltinci Klima Tratnjek 3 : 0 (1 : 0)

Stadion Rajka Štolfe Sežana, 300 gledalcev, sodnik: Denis Šabangić (Ljubljana).

Strelci: 1 : 0 Rose (26), Vodeb (55), Todorov (65).

Rumena kartona: Fermišek, Petkov (oba Tabor Sežana). 

Tabor Sežana: Fermišek kap., Vodeb, Neychev (Štefanec, 76), Ivanov, Fuseini (Vrabec, 42), Petkov, Briški, Stančič, Todorov (Buss, 76), Bafounta, Rose (Fortuna, 76), Zlatev (Maloku, 56). Trener: Radostin Aleksandrov.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., M. Rantaša (Kamenšek Pahič, 89), Težački, Štrakl, Težak, Majcen (Rajh, 81), Sočič (T. Rantaša, 89), Ikenna, Oštrek, Kasalo (Gabrovec, 67), Štimac. Trener: Damjan Gajser.

Beltinčani so srečanje v Sežani začeli bolj napadalno kot gostitelji. V 10. minuti je iz bližine iz obrata streljal Divine Igwe Ikenna, a je bil vratar Žiga Fermišek pripravljen. V 26. minuti pa je na drugi strani beltinski čuvaj mreže Domen Zver napravil katastrofalno napako. Želel je poslati žogo v polje, to pa je storil tako slabo in počasi, da je zadel napadalca Federica Fitz-Anthonyja Roseja, od katerega se je žoga odbila naravnost v nebranjeno mrežo - 1 : 0. 

2.-snl, 6
Arhiv kluba
Tabor - Beltinci 3 : 0.

Ta zadetek argentinskega igralca s kanadskim potnim listom je povsem presekal "žute", ki so se za deset minut znašli pod pritiskom napadov domačih, v 35. minuti pa bi Niko Kasalo vseeno lahko izenačil, če ne bi meril mimo vrat. V zadnji minuti prvega dela je bil Kasalo znova v lepi priložnosti, a se je z obrambo izkazal Fermišek. 

2.-snl, 6
Arhiv kluba
Tabor - Beltinci 3 : 0.

V 49. minuti se je Matevž Vrabec po hitrem protinapadu znašel sam pred Zverom in streljal, a tokrat je bil beltinski vratar na pravem mestu. Le minuto kasneje je Kasalo po samostojnem preigravanju spet poizkusil s strelom, a je žoga zletela za malo preko vrat. V 52. minuti so po podaji Ikenne domači branilci odlično zaustavili nevarni strel Jure Štimca z desne strani, kazen za neizkoriščene priložnosti pa je prišla le tri minute kasneje, ko je po podaji iz kota po strelu z glavo zadel Gašper Vodeb, še v minuli sezoni član beltinske ekipe - 2 : 0. 

Do 65. minute je Zver ubranil nevarna strela gostiteljev, Kasalo pa zapravil še eno priložnost, nato pa je po hitrem protinapadu in asistenci Roseja žogo v mrežo zabil Bolgar Krasimir Ivanov Todorov - 3 : 0. 

2.-snl, 6
Arhiv kluba
Tabor - Beltinci 3 : 0.

V 67. minuti je žoga po strelu Stjepana Oštreka le za malenkost zgrešila cilj, isti igralec pa je meril mimo vrat tudi v 79. minuti. Iz vsega tega je razvidno, da bi se tekma lahko končala tudi z drugačnim izidom, če bi bili "žuti" v napadu in obrambi le malce bolj zbrani. 

2.-snl, 6
Arhiv kluba
Tabor - Beltinci 3 : 0.

Zavoljo tega poraza so na lestvici z drugega zdrsnili na peto mesto (10 točk), Tabor pa je prevzel vodilni položaj (13). Beltinčani bodo v naslednjem krogu gostili Bilje, ki je osmo (prav tako 10 točk). 

V 5. krogu 3. SNL vzhod sta se pomurska kluba z gostovanja vrnila brez točk. Ljutomer je izgubil z ekipo Krško Posavje s 3 : 0, Čarda pa s Hajdino s 3 : 1 (Gjergj Bushaj, 11-m). Ta tekma bi morala sicer biti odigrana v Martjancih, a so jo zaradi boljših pogojev prestavili v Hajdino, kjer je bila domača ekipa tudi uradno v vlogi gostitelja. Čarda je sedaj sedma (7 točk), Ljutomer pa deseti (6), v naslednjem krogu pa bosta oba spet gostovala. 

2.-snl 6.-krog tabor-sežana beltinci-klima-tratnjek