vestnik

2. SNL: Kdo drug kot Bončina in Oštrek

Vestnik.si, 23. 3. 2024
Jure Zauneker
Nafta 1903. Fotografija je simbolična.
Šport

V 22. krogu druge slovenske lige je Nafta tako kot na zadnjem gostovanju pri Fužinarju na Koroškem zdaj tudi tokrat pri Taboru v Sežani zdrvela skozi tekmo in zmagala s 4 : 0. Položaj na vrhu lestvice ostaja nespremenjen, saj so zmagali tudi Beltinci, ki so doma ugnali velenjski Rudar z 1 : 0.

Za zmago Nafte je kar tri zadetke zabil Toni Lun Bončina, in sicer v 14., 34. in 62. minuti, in tako pobegnil zasledovalcem na lestvici strelcev, saj ima sedaj v tem prvenstvu že skupno 17 golov. Drugi je Betriu iz Bilj (12), vztrajno pa mu sledi Bončinov klubski kolega Stjepan Oštrek, ki je v Sežani v 69. minuti dosegel četrti zadetek in skupno svojega enajstega, kar ga uvršča na tretje mesto na lestvici strelcev.

lendava, nogomet, nafta-gorica
Jure Zauneker
Stjepan Oštrek je dosegel svoj enajsti zadetek.

Varovanci trenerja Jozsefa Bozsika so nastopili v postavi: Andrašec, Vuica (Polić, 46), Dinnyes, Erniša, Bončina (Sebestyen, 83), Oštrek (Rajh, 83), Novinič kap., Bešir, Paljk (Kumer, 74), Rebernik (Igrec, 74), Zoltan.

V Beltincih se je odločilni trenutek zgodil v 29. minuti, ko je Maksimiljan Zorman v kazenskem prostoru Velenjčanov izsilil prekršek, po katerem je sodnik Damjan Novarlić iz Maribora takoj pokazal na belo piko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil kapetan Luka Pihler. V 89. minuti je iz prostega strela zadel še vratnico. 

beltinci, nogomet-beltinci-ljutomer
Jure Zauneker
Maksimilijan Zorman je iztržil prekršek za enajstmetrovko, ki se je izkazala za odločilno glede končnega izida tekme.

Varovanci trenerja Damjana Gajserja so nastopili v postavi: Moćić, Vodeb, Zorman (Ignjič, 88), Pihler kap., Štrakl, Sočič, Kralj (Leban, 88), Katuša (Črnko, 59), Kaučič, Rantaša, Kosi (Černe, 59).

Zmagala je tudi Gorica, ki je doma premagala Krko z 2 : 0, medtem ko bo Primorje svojo tekmo odigralo šele v nedeljo. Tako da je lestvica na vrhu videti takole:

1. Nafta 48, 2. Beltinci 44, 3. Gorica 41, 4. Primorje 39. 

beltinci, nogomet-beltinci-ljutomer
Jure Zauneker
Beltinci ostajajo prvi zasledovalci Nafte.

Naslednjo soboto ob 20. uri se tako obeta verjetno odločilni obračun, prekmurski derbi med Nafto in Beltinci. 

2.-snl 22.-krog nafta-1903 beltinci-klima-tratnjek