vestnik

2. SNL: Nafta klonila v Brežicah

Vestnik.si, 24. 4. 2021
Jure Zauneker
Nafta je dobila tri žoge v svojo mrežo.
Šport

V 16. krogu druge lige so Brežice na domačem terenu ugnale Nafto s 3 : 1 (2 : 1). Edini zadetek za Lendavčane je dosegel Nermin Haljeta.

V Brežicah sta se udarila soseda na lestvici, tako Brežičani kot Lendavčani so v končnico sezone vstopili z enakim izkupičkom, Posavci pa po zmagi ostajajo na četrtem mestu. Dvoboj pod brežiškimi žarometi je že v uvodni fazi postregel s tremi zadetki. Mrežo Nafte je po manj kot treh minutah igre načel Gaber Petric, v deseti minuti pa je prednost podvojil Berat Beciri. Lendavčane, ki so v torek na Ptuju dosegli kar pet zadetkov, a jih prejeli štiri, je v 15. minuti v igro vrnil Nermin Haljeta. Po burnem začetku spopada se rezultat v nadaljevanju prvega polčasa ni več spremenil, četrti in hkrati tudi zadnji zadetek pa je padel v 65. minuti. Razveselili so se ga v domačem taboru, Tin Martić je potrdil zmago gostiteljev. Nafta je tudi v 8. krogu doživela doma poraz z Brežicami (1 : 2).

lendava, 2
Jure Zauneker
Nermin Haljeta je dosegel edini zadetek za Lendavčane.

Brežice Terme Čatež - Nafta 1903 3 : 1 (2 : 1)

Stadion Brežice, brez gledalcev, sodnik: Blaž Kos (Kresnice).

Strelci: 1 : 0 Petric (3), 2 : 0 Beciri (10), 2 : 1 Haljeta (15), 3 : 1 Martić (65).

Rumeni kartoni: Božič, Škrbec, Martić; Oštrek.

Brežice: Kruljac, Urh, Kocijančič, Beciri (Vizlar, 91), Martić, Petric, Pajaziti (Predanič, 68), Božič (Jurečič, 72), Sivonjić, Felja kap., Škrbec. 

Nafta 1903: Raduha, T. Pirtovšek (Pozsgai, 82), Bolla, Haljeta, Bizjak, Oštrek, Körmendi (Židan, 67), Szabo, Živko kap., Rebernik, Meshack (Vinko, 67). Trener: Dejan Dončić. 

lendava, 2
Jure Zauneker
Brežice - Nafta 3 : 1.

2.-snl brežice-terme-čatež nafta-1903 3-:-1