vestnik

2. SNL: Nafta po vodstvu doma samo do točke

Vestnik.si, 14. 4. 2023
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Fužinar.
Šport

V srečanju 25. kroga druge lige sta se Nafta in ravenski Fužinar v Lendavi v deževnem vremenu razšla z remijem 1 : 1. Za Lendavčane je v prvem delu zadel tisti, ki ga sploh ne bi smelo biti na igrišču.

Nafta 1903 - Fužinar Vzajemci 1 : 1 (1 : 0)

Športni park, 100 gledalcev, sodnik: Amel Begić (Dol pri Ljubljani). Strelca: 1 : 0 Dinnyes (36), 1 : 1 Cener (50). Rumeni kartoni: Kumer, Novinič, Zoltan, Botond; Debelak, Osmanović, Cener. 

Nafta 1903: Kiss, Szabo (Murar, 92), Botond, Dinnyes, K. Plej (Feher, 71), Pigac (Igrec, 64), Papp, Sulejmanović, Zoltan, Novinič kap. (Zsombor, 64), Kumer. Trener: Gabor Boer.

Fužinar Vzajemci: Rener, Grozdek (Krivec, 46), Vukolić, Klinar kap., Doiteau (Krevh, 46), Nemeth, Cener, Lima (Irmančnik, 83), Jozić, Debelak (Posinković, 46), Osmanović (Kotnik, 90). Trener: Simon Oblak. 

lendava, nogomet, nafta-1903-fužinar
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Fužinar.

Tekma je potekala na težkem in skoraj povsem razmočenem igrišču. Kljub temu sta se obe ekipi trudili, da bi čim prej prišli do zadetka. Pri domačih se je že pred dvobojem poškodoval Blaž Urh, ki bi moral nastopiti v prvi postavi, in ga je zato zamenjal Oliver Dinnyes, ki bi moral po prvotnih načrtih trenerja Gaborja Boera vsaj prvi polčas presedeti na klopi za rezervne nogometaše. A je prav Dinnyes popeljal Nafto v vodstvo. To se je zgodilo v 36. minuti, ko je prosti strel izvedel Silvio Pigac, žogo pa je sprva z glavo v kazenski prostor poslal Žan Kumer, tam pa je Dinnyes okroglo usnje prav tako z glavo z rahlim lobom spravil prek vratarja Ariana Renerja v mrežo - 1 : 0. 

Vprašanje je, če je bil ta zadetek v resnici regularen, saj se je zdelo, da sta se po prostem strelu Pigaca najmanj dva igralca domače ekipe znašla v prepovedanem položaju. A prvi pomočnik sodnika Žan Habuš iz Škofje Loke ob akciji ni bil pravočasno na svojem predvidenem položaju, pa tudi iz tabora gostov ob prejetem golu nihče ni ugovarjal, tako da se je Dinnyes s svojimi soigralci lahko mirno veselil svojega zadetka. 

lendava, nogomet, nafta-1903-fužinar
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Fužinar.

Vendar veselje Lendavčanov ni trajalo pretirano dolgo, saj je kmalu po začetku drugega dela izid po lepi akciji z natančnim strelom izenačil najboljši igralec gostov, Prekmurec Chris Cener, nekdanji mladinec Mure in član Beltincev, od koder se je preselil k Fužinarju - 1 : 1.

Cener je nase opozoril že v 10. minuti, ko je uprizoril pravi slalom skozi obrambo gostiteljev, na koncu pa podal na levo do Dženana Osmanovića, ki pa je sprožil mimo vrat. Na lendavski strani je največkrat s streli poskušal Bence Szabo, blizu zadetka pa so bili Mirsad Sulejmanović po ne preveč močnem, a zato zelo natančnem strelu po tleh, Kumer po strelu z glavo in Kaj Plej po uspešnem preigravanju in močnem strelu z desne strani, vendar je v vseh treh primerih Rener s skrajnimi močmi ubranil svoja vrata. 

lendava, nogomet, nafta-1903-fužinar
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Fužinar.

Nafta se je s to točko začasno premaknila s sedmega na šesto mesto, a najverjetneje tu ne bo ostala, ker vse tekme še niso bile odigrane.  

Fužinar, pri katerem je uradni predstavnik kluba Prekmurec Mihael Bukovec, je v Lendavi nastopil z zanimivo postavo, saj so bili v prvi enajsterici tudi Madžar Barnabas Csongor Nemeth, Francoz Benoit Michel Doiteau in Portugalec Geremias Lima Mpanzu, kapetan Ravenčanov pa je nekdanji prvoligaški igralec Olimpije in Maribora Denis Klinar. 

Že dolgo pa v športnem parku Lendava ni bilo tako malo gledalcev, kot jih je bilo tokrat. Seveda je bilo temu krivo tudi zelo slabo vreme, še večji delež krivde pa nosijo precej slabi rezultati Nafte, ki je v tem spomladanskem delu dosegla samo eno zmago.   

25.-krog 2.-snl nafta-1903 fužinar-vzajemci