vestnik

2. SNL: Nafta "povozila" Roltek v Dobu!

Vestnik.si, 26. 2. 2022
Jure Zauneker
Nafta je dosegla visoko in pomembno zmago v Dobu.
Šport

Nogometaši Nafte 1903 so v zaostali tekmi 17. kroga druge lige pripravili zelo prijetno presenečenje, saj so na gostovanju v Dobu premagali Roltek kar s 5 : 0!

Že po prvem polčasu je bilo 2 : 0 za Nafto, strelca pa sta bila Marsel Stare v 15. in Gergö Bolla v 40. minuti. V drugem polčasu so Lendavčani še dodatno pritisnili na plin, enako kakor tudi Stare, ki je svoj drugi zadetek zabil v 49. minuti, do konca pa sta mrežo gostiteljev  zatresla še Nermin Haljeta v 63. in Daniel Németh v 84. minuti. 

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Mladi madžarski napadalec Nafte Daniel Nemeth (na levi) je v zadnjih dveh tekmah zabil dva gola.

Nafta je pred samo 50 gledalci začela tekmo v postavi: Galoši, Živko, Bolla, E. Németh, Zana, Szabo, Drk, D. Németh, Vinko kap., Stare, Haljeta. Na klopi za rezerve so svojo priložnost čakali: Cotman, Magdič, Novinič, Florjanc, Fekete, Burai, Bezjak Čuček. Trener: Gabor Boer. 

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Trener Nafte Gabor Boer je svoje varovance očitno odlično pripravil za nadaljevanje bojev v drugi ligi.

Lendavski klub je s to zmago preskočil Rogaško in jo izrinil s tretjega mesta (Gorica 46, Triglav 41, Nafta 32, Rogaška 31, Fužinar 26, Rudar 25, Beltinci 25, ...  

V 19. krogu, prvem rednem krogu v spomladanskem delu druge lige, bo Nafta spet gostovala, in sicer pri Primorju (24 točk) v Ajdovščini v soboto, 5. marca, ob 14.30. Beltinčani bodo prav tako igrali v gosteh, že v petek, 4. marca, ob 17.30 bodo skušali zmešati štrene kranjskemu Triglavu.  

Kaposvari Rakoczi FC Facebook
Nermin Haljeta (št. 8) je dosegel že svoj osmi zadetek v tem prvenstvu.
2.-snl roltek-dob nafta-1903 0-:-5
Kaj zdaj berejo drugi