vestnik

2. SNL: Nafta zmagala in končala na šestem mestu

Vestnik.si, 22. 5. 2023
Jure Zauneker
Vitanest Bilje - Nafta 1903 1 : 2.
Šport

V zadnjem krogu druge lige je lendavska Nafta gostovala v Biljah in v dvoboju z domačim Vitanestom dosegla zmago, ko je v dveh minutah kar dvakrat zadela. Končni izid je bil 1 : 2.

Vitanest Bilje - Nafta 1903 1 : 2 (1 : 0)

Igrišče V Dolinci v Biljah, 200 gledalcev, sodnik: Anže Šepec (Šmarje pri Jelšah).

Strelci: 1 : 0 Susso (15), 1 : 1 Szabo (63), 1 : 2 Oštrek (64).

Rumen karton: K. Plej (Nafta 1903).

Vitanest Bilje: Lipičar, Kladar, Da. Jalinous, Erniša (Koštić, 88), Breganti, Doplihar kap. (Ilić, 73), Slavec, Žejen, Do. Jalinous, Susso (Štrukelj, 67), Gomizelj (Koron, 67). Trener: Dominik Beršnjak.

Nafta 1903: Kiss, Dinnyes, Petrović (Pigac, 46), Sulejmanović, Oštrek, Novinič kap., Igrec (K. Plej, 73), Szabo, Kumer (Zoltan, 53), Papp, Urh. Trener: Julian Jenner. 

Srečanja med Nafto in Biljami so že tradicionalno zelo zanimiva in razburljiva z veliko priložnostmi in tudi tokrat ni bilo nobene izjeme. Lendavčani so po zaslugi dveh zadetkov, ki so jih dosegli v samo dveh minutah v drugem polčasu, odnesli vse tri točke, treba pa je pošteno priznati, da bi si domači po prikazanem in številu priložnosti zaslužili točko. V prvem delu so bili nevarnejši, povedli pa so že v 15. minuti, ko je bil po kotu kapetana Nejca Dopliharja v gneči pred vrati najbolj zbran gambijski nogometaš in najboljši strelec Bilj Bamba Susso in zabil žogo v mrežo - 1 : 0. 

V 21. minuti bi lahko vodili že z dvema zadetkoma prednosti, če ne bi strel Dopliharja zaustavil prečnik. Nato so kot po tekočem traku zapravljali priložnosti, kar se jim je maščevalo v drugem delu. V 63. minuti je Mirsad Sulejmanović ukradel žogo gostiteljem, jo hitro podal do Silvia Pigaca, ta pa je na desni strani lepo našel Benceja Szaba, ki je zadel s strelom v bližnji kot vrat - 1 : 1.  

Le minuto kasneje je Stjepan Igrec odvzel žogo Stefanu Kladarju, ki je bil zadnji mož obrambe, jo potisnil do Stjepana Oštreka, ki je bil prav tako natančen s strelom v bližnji kot vrat domačih - 1 : 2. 

Pri Nafti je dvakrat nevarno zapretil tudi Sulejmanović, ki je svoja "projektila" poslal za malenkost mimo vrat. Proti koncu so spet pritisnili gostitelji, ki so želeli na vsak način priti do izenačenja, vendar pa v preveliki vnemi niso bili natančni. Trener Lendavčanov, Nizozemec Julian Jenner, tako s svojim moštvom v zadnjih štirih krogih ni utrpel nobenega poraza, dosegel je dve zmagi in dva remija, tako da se lahko upravičeno vprašamo, kaj bi bilo, če bi že prej zamenjal neuspešnega trenerja Gaborja Boera.

lendava, nogomet, nafta-dob
Jure Zauneker
Julian Jenner ima po prevzemu moštva dober izkupiček: dve zmagi in dva remija.

Nafta se je s to zmago povzpela nazaj na šesto mesto in tu končala sezono z 41 točkami, tremi manj od sosedov Beltinčanov, ki so peti (44). V prvo ligo se seli Rogaška, za katero je spomladi igral tudi njen nekdanji član Nermin Haljeta, v dodatne kvalifikacije pa se je uvrstil Aluminij. 

Najboljši strelec druge lige je Matej Poplatnik (Ilirija) s 24 zadetki, Bamba Susso je tretji s 14 goli, najboljši strelec pri Nafti pa je Oštrek z 10 zadetki. Iz lige sta izpadla Krško in Roltek Dob.

Jure Zauneker
Stjepan Igrec je bil tokrat eden najboljših pri Nafti.
2.-snl vitanest-bilje nafta-1903