vestnik

(2. SNL) Nerguti zadeval za veselje v Slovenski Bistrici

M. Š., 6. 11. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci
Šport

Nogometaši Beltincev Klime Tratnjek so v 15. krogu 2. SNL, ob bučni podpori navijačev, v gosteh z 2 : 1 (1 : 0) premagali Kety Emmi&Impol Bistrica.

Junak dvoboja je bil 19-letni Albanec Henrik Nerguti, ki igra v beltinskem dresu kot posojen nogometaš soboške Mure. Bistričanom je zabil dva zadetka za zmago z 2 : 1 (1 : 0). V šestih tekmah v drugoligaški konkurenci, od tega je petkrat začel v prvi enajsterici, je dosegel Nerguti že štiri zadetke. Prvi del prvenstva so beltinski nogometaši končali na šestim mestu z 21. točkami. Pred zimskim premorom čakajo Beltinčane še trije dvoboji drugega dela prvenstva.

Nerguti je svoj strelski pohod v Slovenski Bistrici pričel v 41. minuti, ko je odlično spremljal prodor Roberta Čakša in z bližine premagal domačega vratarja Jako Dabanoviča.

Gostitelji, ki jih vodi nekdanji trener lendavske Nafte Franc Fridl, so v drugi polčas vstopili v želji po izenačenju. Njihov nalet je bil poplačan v 56. minuti, ko je izenačil Mateo Koprivc. S tem, da bi se tekma končala brez zmagovalca, se ni strinjal Nerguti, ki je v 83. minuti z zadetkom svoji zmagi priskrbel šesto zmago.

Kety Emmi&Impol Bistrica – Beltinci Klima Tratnjek 1 : 2 (0 : 1)

Športni park Slovenska Bistrica, 500 gledalcev, sodnik: Anže Jerič (Cerklje na Gorenjskem). Strelca: 0 : 1 Nerguti (41), 1 : 1 Koprivc (56), 1 : 2 Nerguti (83). Rumeni kartoni: Rozman, Rec, Nerguti. Igralec tekme: Henrik Nerguti (Beltinci Klima Tratnjek).

Kety Emmi&Impol Bistrica: Dabanovič kap., Ljubijankić, Rozman, Klašnja, Ferčič (Panić, 66), Martinčič, Havelka, Koprivc (Bračko, 57), Dvoršak, Šlamberger, Maher. Trener: Franc Fridl.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Rec, Zorman, Pihler (Kosi, 89), Grobelnik (Kralj, 82), Ščernjavič, Sočič, Nerguti, Kaučič, Žaler, Čakš (Đurak, 73). Trener: Damjan Gajser.

beltinci nogomet
Kaj zdaj berejo drugi