vestnik

2. SNL: Poraz Beltinčanov v Rogaški Slatini

Miha Šoštarič, 27. 9. 2022
Aleš Cipot
Rogaška - Beltinci Klima Tratnjek 3 : 1.
Šport

Vodili so z 1 : 0, nato pa zastali in izgubili s 3 : 1.

Po uspešnem štartu v sezono je za beltinskimi nogometaši izredno skromen september. V štirih dvobojih so osvojili vsega eno točko in se pričeli pomikati proti sredini razpredelnice druge lige. Tokrat so izgubili (1 : 3) v Rogaški Slatini.

Beltinčani so odlično odprli dvoboj z Rogaško. Filip Kosi, ki je med tednom praznoval 20. rojstni dan, je neubranljivo zadel v 8. minuti po strelu z razdalje. Kosi je imel v 15. minuti priložnost za povišanje vodstva, a je žoga zletela preko vrat. V nadaljevanju prvega polčasa so se razigrali tudi domači, beltinsko ekipo pa je z odličnimi obrambami reševal vratar Domen Zver, ki pa je bil nemočen v 40. minuti, ko je Filip Tomašković streljal, žogi pa je pot v mrežo z nesrečnim posredovanjem omogočil Alan Kaučič.

V drugem polčasu so gostom pošle moči. Trener beltinskega moštva Damjan Gajser je poskušal z menjavami osvežiti ekipo, a ni bilo učinka. Gostitelji so premoč kronali z dvema zadetkoma. Najprej je v 68. minuti po prekinitvi zadel Rok Pirtovšek, zmago pa je v 82. minuti potrdil Nejc Gradišar.

Rogaška – Beltinci Klima Tratnjek 3 : 1 (1 : 1)

Igrišče v ŠRC Rogaška Slatina, 300 gledalcev, sodnik: Dragoslav Perić (Kranj).

Strelci: 0 : 1 Kosi (8), 1 : 1 Kaučič (40, a. g.), 2 : 1 Pirtovšek (68), 3 : 1 Gradišar (82).

Rumeni kartoni: Majcen; Kralj, Hren. 

Rogaška: Baždarić, Pirtovšek, Rantuša Lampreht, Majcen (Kantužer, 91), Alves Moreira, Gradišar (Hegedus, 91), Pavlović (Hajrić, 65), Matoševič kap., Musulin (Neskić, 91), Majcenić, Tomašković (Gobec, 80). Trener: Oskar Drobne.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Ptiček, Zorman, Pihler, Hren, Kosi (Đurak, 65), Grobelnik (Mörec, 80), Sočič, Kaučič, Žaler, Čakš (Kralj, 65). Trener: Damjan Gajser.

2.-snl rogaška beltinci-klima-tratnjek