vestnik

2. SNL: Tesen poraz Beltinčanov na Ptuju

Vestnik.si, 3. 5. 2021
Aleš Cipot
Drava Ptuj - Beltinci Klima Tratnjek 3 : 2.
Šport

V 17. krogu, v ligi za obstanek v 2. SNL, so Beltinčani gostovali na Ptuju pri Dravi in izgubili tesno s 3 : 2 (2 : 1).

Zanimiv obračun, ki je postregel s petimi zadetki in šestimi rumenimi kartoni, so dobili domačini s 3 : 2 (2 : 1). Beltinci Klima Tratnjek ostajajo na varnem 12. mestu s 17 točkami.

Tekmo so bolje pričeli Ptujčani. Iz prve resnejše priložnosti so prišli v vodstvo. V 15. minuti je zadel Malik Bah. Tri minute pozneje se je Fran Šlamberger znašel sam pred beltinskim vratarjem Domnom Zverom, a streljal mimo vrat. V naslednjem napadu Šlamberger napake ni ponovil in je povišal vodstvo na 2 : 0. Dva zadetka zaostanka sta prebudila Beltinčane, ki so zaigrali odločno in si pričeli ustvarjati priložnosti. Po zapravljenih priložnostih Aleksandra Zeljkovića in Luke Sočiča je za znižanje v 37. minuti poskrbel Mitja Mauko s svojim šestim zadetkom v sezoni.

beltinci, drava
Aleš Cipot
Drava Ptuj - Beltinci Klima Tratnjek 3 : 2.

V prvi polovici drugega polčasa so imeli gostje svoje priložnosti za izenačenje, a so bili Mateo Verunica, Marko Maučec in Zeljković nenatančni. Domačini so se prebudili v končnici dvoboja, ko je eno redkih priložnosti izkoristil Leon Martinčević. Beltinčanom je nekaj upanja v 87. minuti vlil z drugoligaškim prvencem Tilen Klobasa, a je Zeljković dve minuti zatem z dveh metrov zgrešil cilj in Ptujčanom prepustil vse tri točke.

Drava Ptuj – Beltinci Klima Tratnjek 3 : 2 (2 : 1)

Mestni stadion Ptuj, brez gledalcev, sodnik Darjan Kovačič (Grosuplje).

Strelci: 1 : 0 Bah (15), 2 : 0 Šlamberger (19), 2 : 1 Mauko (37), 3 : 1 Martinčević (82), 3 : 2 Klobasa (87).

Rumeni kartoni: Kahrimanović, S. Rogina; Zeljković, Kaučič, Sočič, Verbič. 

Drava Ptuj: Klasinc, Šlamberger, Drevenšek, Kryeziu, Kahrimanović, A. Rogina (kap.), S. Rogina, Martinčević, Capitelli (Brest, 49), Lovenjak (Erhatič, 85), Bah (Krašovic, 57). Trener: Andrej Kvas.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Kuzma (Klobasa, 82), Mauko, Verbič, Raduha (kap.), Sočič (Hartman, 89), Maučec (Mörec, 82), Mršič, Verunica, Zeljković, Kaučič. Trener: Radovan Karanović.

2.-snl drava-ptuj beltinci-klima-tratnjek
Kaj zdaj berejo drugi