vestnik

Beltinčani vodili, a klonili v 86. minuti po dvomljivi enajstmetrovki za Triglav

Vestnik.si, 19. 11. 2023
Niko Časar
Triglav je v tej sezoni že dvakrat ugnal Beltince z 2 : 1.
Šport

Po prvem polčasu tekme 18. kroga v Kranju so bili Beltinci znova na poti na prvo mesto, a bodo po drugem polčasu in porazu z 2 : 1 ostali le prvi zasledovalci vodilne Nafte.

Triglav Kranj - Beltinci Klima Tratnjek 2 : 1 (0 : 1)

Športni center Kranj, 250 gledalcev, sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek).

Strelci: 0 : 1 Nerguti (32), 1 : 1 Dakič (63), 2 : 1 Šalja (86, 11 m).

Rumeni kartoni: Ivetić, Čeh, Šalja; Kosić, Kaučič. 

Triglav Kranj: Kruljac, Bernik, Šalja kap., Čadež, Čeh, Dakič (Gašperin, 88), Mlakar, Kondić, Okocha, Ivetić, Pokorn. Trener: Milomir Kondić. 

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Težački, Vodeb, Zorman, Kosić (Kralj, 72), Pihler (Emruli, 90), Štrakl, Sočič, Nerguti, Kaučič, Čakš. Trener: Damjan Gajser. 

Beltinčani so še enkrat več v jesenskem delu 2. SNL tekmo končali z identičnim izidom kot Nafta. Tokrat sta oba prekmurska kluba izgubila v gosteh z 2 : 1, a sta vseeno ohranila svoja položaja na lestvici. Lendavčani bi bili prvi, tudi če bi Beltinci v Kranju remizirali, vendar pa je "žutim" po prvem polčasu dobro kazalo, da bi spet prevzeli prvo mesto. Toda kljub več priložnostim in podpori svojih navijačev, ki so prišli na Gorenjsko s posebnim avtobusom in osebnimi avtomobili, se je vse sfižilo v drugem delu, vprašanje pa ostaja, če je bila enajstmetrovka pred koncem srečanja sploh upravičena. 

Triglav tako poleg Primorja ostaja najbolj neugoden tekmec obeh prekmurskih klubov, saj je to jesen dvakrat ugnal Beltince z 2 : 1, v Lendavi pa je odigral 0 : 0. Ravno Ajdovci se bodo lahko v tem krogu zelo približali Beltincem in Nafti, če v nedeljo doma, kjer ne poznajo poraza že več kot eno leto, premagajo Brinje. Nato sledi zimski odmor do 3. marca. 

Tule so najpomembnejši dogodki tekme v Kranju:

32: GOOOL 0 : 1 Henrik Nerguti! Po podaji Filipa Kosića je Maksimiljan Zorman prodrl po levi strani in izvrstno podal pred vrata do Nergutija, ki mu ni bilo težko iz bližine zabiti žogo v mrežo. V tem trenutku so bili Beltinčani znova na prvem mestu lestvice.  

63: GOL 1 : 1 Kristian Dakič! Po zapravljenih priložnostih Beltincev, predvsem Roberta Čakša, podobna akcija kot pri zadetku gostov: po levi strani je tokrat pri domačih prodrl Mark Čeh in podal na desno, Dakič pa je iz malo večje razdalje poslal žogo po tleh med Zormanom in Alanom Kaučičem v daljši kot vrat Domna Zvera. "Žuti" so tako znova bili le drugi.  

68: Z diagonalnim strelom z leve strani je zadel Golden Gibson Okocha, a gol ne velja zaradi prepovedanega položaja.

86: GOL 2 : 1 Veron Šalja 11 m! Zelo sporna situacija. Po desni strani je v kazenski prostor prodrl Jaroš Čadež, ki se mu je pred robom igrišča pod noge vrgel Zorman, Čadež pa je seveda padel prek njega. Glavni sodnik Alen Borošak se je oglasil šele po posredovanju prvega pomočnika Uroša Benca in pokazal na belo piko, po ogledu počasnega posnetka pa je bilo videti, da se Zorman sploh ni dotaknil nog Čadeža. Vprašanje pa ostaja tudi, če Čadež ni bil že prej v prepovedanem položaju. A v drugi ligi pregleda s tehnologijo VAR ni in neusmiljeni in zanesljivi izvajalec enajstmetrovke je bil Šalja.  

Tako je pred zimskim premorom stanje na vrhu lestvice videti takole: 1. Nafta 39, 2. Beltinci 36, 3. Primorje 32 (tekma manj), 4. Gorica 31, 5. Triglav 31. 

Niko Časar
Damjan Gajser odhaja na zimski odmor, potem ko so njegovi varovanci na drugem mestu, ki vodi v kvalifikacije za preboj v prvo ligo.
2.-snl 18.-krog triglav-kranj beltinci-klima-tratnjek