vestnik

2. SNL: Zaradi napak v obrambi Beltinčani ostali brez točk

Vestnik.si, 20. 8. 2023
Arhiv kluba
Brinje je imelo lepo prednost že po prvem polčasu.
Šport

Katastrofalno je naredil vratar Domen Zver in omogočil drugi zadetek Brinja - Grosupeljčani so slavili z 2 : 1

Brinje Grosuplje - Beltinci Klima Tratnjek 2 : 1 (2 : 0)

Stadion Brinje Grosuplje, 150 gledalcev, sodnik: Mateo Tozan (Škofije).
Strelci: 1 : 0 Matko (17), 2 : 0 Piskule (31), 2 : 1 Pihler (78).

Rumeni kartoni: Brkić, Kepic; Vodeb, Kaučič, Težački.
Brinje Grosuplje: Pavli, Brkić, Piskule kap., Kene (Vrhovnik, 79), Klančnik, Žavbi (Zrnec, 79), Islamagić (Kepic, 46), Stojaković (Beguš, 67), Matko (Šparovec, 59), Makovec, Pušnik. Trener: Goran Markovič.
Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Vodeb (Dvoršak, 46), Zorman, Kosić (Nerguti, 56), Pihler, Sočič, Kralj (Bujan, 46), Težački, Kaučič, Rantaša (Štrakl, 46), Čakš. Trener: Damjan Gajser. 
Beltinčani so v 5. krogu druge lige doživeli svoj prvi poraz v sezoni, za katerega pa so si najbolj krivi sami, saj so si v obrambi privoščili preveč nezbranosti. 

17: GOL 1 : 0 Matevž Matko! Sprva je Maksimiljan Zorman skoraj po nepotrebnem žogo izbil v kot. Tega je z desne strani izvajal Lan Piskule, vsi igralci "žutih" pa so popolnoma pozabili na Matka, ki je bil povsem sam na levi strani in brez težav z desnico poslal žogo v daljši kot vrat.  

31: GOL 2 : 0 Lan Piskule! Po metu Beltinčanov iz avta je Anel Islamagić nabil žogo iz svojega kazenskega prostora, branilcem gostov pa je pobegnil kapetan domačih. A pri okroglem usnju je bil prej vratar Domen Zver, ki je zapustil svoj kazenski prostor, in želel podati do enega od svojih branilcev, to pa je storil tako slabo, da je žogo prestregel Piskule in jo poslal v nebranjen gol. 

45: Svojo nezbranost je v napadu pokazal tudi Robert Čakš, ki se je znašel sam pred vrati. Sprva je njegov strel s šestih metrov z nogo ubranil vratar Maj Pavli, in medtem ko je ta ležal na tleh, je Čakš poslal odbitek prek nebranjenih vrat. To je bilo res težje zgrešiti kot zadeti. 

78: GOOL 2 : 1 Luka Pihler! Beltinčani so izvedli hitro in kombinatorno akcijo na desni strani, Čakš je podal do Henrika Nergutija, ki je pobegnil in streljal, Pavli pa je žogo odbil samo do Pihlerja, ki jo je zabil v mrežo.  

88: Zver je spet naredil veliko napako in podal žogo neposredno do napadalca gostiteljev Nik Zrnca, le da je tokrat strel ubranil z nogo in izbil žogo v kot.  

95: Domači so se s precejšnjo mero zavlačevanja prebili do konca tekme in novih treh točk, s katerimi ostajajo skupaj z Nafto na vrhu lestvice. 

Arhiv kluba
Na gostovanje v Grosuplje se je odpravila tudi skupina beltinskih navijačev.
2.-snl brinje beltinci-klima-tratnjek 5.-krog