vestnik

2.SNL: Lendavčani do točke, Beltinčane ustavil sneg

Miha Šoštarič, 3. 4. 2022
Jure Zauneker
Nogometna tekma med NK Nafto in NK Brežice.
Šport

Trinajsti zadetek Vedrana Vinka ni bil dovolj za zmagoslavje v Brežicah

Prvi aprilski konec tedna tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi kroji sneg. Tako včerajšnja tekma v Ljubljani med Ilirijo 1911 in Beltinci Klima Tratnjek ni bila odigrana, saj je bilo igrišče zasneženo in ni omogočalo normalnih pogojev za igranje tekme. Nov termin te tekme bo določen naknadno.
Le točka
Nogometaši lendavske Nafte 1903 so kljub slabšim vremenskim pogojem odigrali tekmo 23. kroga. Gostovali so v Brežicah pri zadnjeuvrščeni ekipi in na igrišču z umetno travo iztržili le točko. Lendavski strateg Gabor Boer je dvoboj pričel z naslednjo postavo: Galoši, Bolla, Haljeta, Drk, Novinič, Szabó, Živko, E. Németh, D. Németh, Florjanc in Vinko. Nafta 1903 je odlično pričela tekmo in že v 12. minuti preko kapetana Vedrana Vinka povedla. Vinko je tako dosegel 13 zadetek v sezoni in je trenutno na tretjem mestu liste strelcev. Ko so lendavski ljubitelji nogometa pričakovali, da bodo njihovi ljubljenci prerešetali mrežo domačinov, so slednji vzpostavili ravnotežje na zelenici in v 78. minuti z zadetkom Dragana Brkića prišli do izenačenja in točke, s katero pa še naprej ostajajo na začelju drugoligaške razpredelnice (14 točk).v Nafta 1903 je zadržala tretje mesto (41), Beltinci Klima Tratnjek pa s tekmo manj zasedajo deseto mesto (28).

b52ecd43758c213abaecd23d20a447e5
Aleš Cipot
Trinajsti zadetek Vedrana Vinka ni bil dovolj za zmagoslavje v Brežicah.

Lendavčani bodo v naslednjem, 24. krogu, v petek, 8. aprila, gostili ravenski Fužinar, Beltinčani pa dan pozneje Gorico.
nafta-lendava nk-beltinci 2.-snl
Kaj zdaj berejo drugi