vestnik

(3. SNL) Poraza Ljutomera in Čarde

Vestnik.si, 26. 8. 2024
Arhiv kluba
Maripol Starše - Čarda Martjanci 3 : 2 (1 : 0).
Šport

Pomurska kluba nista dobro začela sezone v tretji slovenski nogometni ligi (3. SNL) vzhod. Ljutomerčani so v 2. krogu utrpeli že drugi poraz, tokrat na domačem igrišču na srečanju s Podvinci, prav tako praznih rok pa se je z gostovanja v Staršah vrnila Čarda.

Ljutomerčani so izgubili z 2 : 4, se pa lahko vsaj malce tolažijo z dejstvom, da so klonili proti moštvu, ki je sedaj zasedlo prvo mesto na lestvici. Res pa je tudi, da Prleki doma niso prikazali dobre igre, in da so zaenkrat še brez točke pri dnu lestvice, saj so v 1. krogu doživeli poraz v Hajdini z 2 : 1. 

3
Arhiv kluba
Najlepši trenutek se je zgodil pred tekmo, ko je Primož Panič dobil simbolično darilo za 200 nastopov v 3, SNL.

Najlepši trenutki zanje so bili na začetku tokratne tekme, saj je Primož Panič prejel simbolično darilo za 200 nastopov v 3. SNL, v 17. minuti pa jih je Nejc Slokan povedel v vodstvo.

3
Arhiv kluba
Avto Rajh Ljutomer - IBLO Podvinci 2 : 4 (1 : 1).

Vendar pa to ni trajalo dolgo, saj je v 28. minuti izenačil Jernej Orovič, v drugem polčasu pa jim je dva zadetka najprej zabil še Jan Ziko Zajko, ki si po dveh krogih s tremi goli deli prvo mesto na lestvici strelcev.  V 70. minuti je Santino Nikolič s svojim zadetkom vzbudil še nekaj upanja Prlekov na izenačenje, a je zmago gostov pred koncem rednega dela potrdil Aljaž Gril. 

3
Arhiv kluba
Avto Rajh Ljutomer - IBLO Podvinci 2 : 4 (1 : 1).

Avto Rajh Ljutomer - IBLO Podvinci 2 : 4 (1 : 1)

ŠRC Ljutomer, 100 gledalcev, sodnik: Uroš Rađević (Maribor). 

Strelci: 1 : 0 Slokan (17), 1 : 1 Orovič (28), 1 : 2 Zajko (56), 1 : 3 Zajko (65), 2 : 3 Nikolič (70), 2 : 4 Gril (87).

Rumeni kartoni: Fras, Ketiš, Nikolič (vsi Avto Rajh Ljutomer).

Rdeči karton: Nikolič (93, drugi rumeni) - Avto Rajh Ljutomer.

Avto Rajh Ljutomer: Fras, Bertalanič kap., Šalamun (Nikolič, 46), Fras, Skuhala (Rudolf, 62), G. Semenič (Kavčič, 81), Ozbetič (Panič, 67), Ketiš, Kokol (Nemec, 46), T. Semenič, Slokan. Trener: Boštjan Zemljič.

IBLO Podvinci: Cajnko (Vogrinec, 90), Gril, Cesar, Markoli, Orovič kap., Zajko (Kolenko, 74), Čeh (Mokotar, 74), Modrič, Anžel, Šega (Markelc, 67), Zamuda Horvat (Posteržin, 67). Trener: Aleš Čeh.  

3
Arhiv kluba
Maripol Starše - Čarda Martjanci 3 : 2 (1 : 0).

Čarda je šele sedaj odigrala svojo prvo tekmo kot novinka v tretji ligi, saj je bil njen dvoboj 1. kroga z Brežicami preložen na 4. september. V Staršah ni bila daleč od točke, še posebej dobro je odigrala drugi polčas, ko je dosegla oba svoja zadetka, a je ves čas morala loviti vodstvo gostiteljev in je ob tem zapravila več priložnosti, pred koncem pa si še privoščila usodno napako. 

3
Arhiv kluba
Maripol Starše - Čarda Martjanci 3 : 2 (1 : 0).

V 38. minuti je kapetan gostov Martin Korpič na robu kazenskega prostora grobo podrl Aljaža Dobnika in si prislužil rumeni karton, Aljaž Ploj pa je iz prostega strela neubranljivo zadel levi zgornji kot vrat Lana Erjavca - 1 : 0.

V 53. minuti je bila za ekipo iz Martjanec spet usodna standardna situacija. Ploj je izvedel kot iz leve strani, pred bližnjo vratnico pa je do žoge prvi pritekel Žiga Dobnik in jo po strelu z glavo poslal v mrežo - 2 : 0. 

Zatem je Čarda pritisnila proti vratom domačih in izvedla več nevarnih akcij, v 76. minuti pa je po predložku Nika Lebarja z leve strani z volejem sprožil Aleš Štornik in z diagonalnim strelom premagal vratarja domačih Denisa Zajca - 2 : 1. 

V 88. minuti je trener Starš Tomislav Grbavac v igro poslal Gala Pleterška, ta pa se mu je že v naslednji minuti zahvalil z zadetkom, ki je določil zmagovalca obračuna. Pri tem mu je z veliko napako pomagal vratar Lan Erjavec, ki je stekel iz svojega kazenskega prostora in prekratko podal žogo. Pleteršek jo je prestregel in jo potem s kakih 30 metrov poslal v prazna vrata - 3 : 1. 

V 93. minuti je po kotu, ki ga je sam izvedel, Patrik Žekš spet prišel do žoge in nato z leve strani z desnico z elegantnim in plasiranim strelom zadel levi spodnji kot vrat domačih - 3 : 2. Čarda je zatem z velikim številom igralcev krenila pred kazenski prostor gostiteljev, a je časa za morebitno izenačenje enostavno zmanjkalo. 

3
Arhiv kluba
Maripol Starše - Čarda Martjanci 3 : 2 (1 : 0).

Maripol Starše - Čarda Martjanci 3 : 2 (1 : 0)

Igrišče Starše, 250 gledalcev, sodnik: Anže Šepec (Šmarje pri Jelšah).

Strelci: 1 : 0 Ploj (38), 2 : 0 Ž. Dobnik (53), 2 : 1 Štornik (76), 3 : 1 Pleteršek (89), 3 : 2 Žekš (93).

Rumeni kartoni: Tomanič, Golob, A. Dobnik; Kardoš, Korpič, Atanasov.

Maripol Starše: Zajc, Tomanič, Golob (Ornik, 88), Roj (Pleteršek, 88), Čander (Medved, 72), A. Dobnik, Fanedl (Ž. Dobnik, 46), Lenart (Pesek, 59), Dedić, Gerečnik kap., Ploj. Trener: Tomislav Grbavac.

Čarda Martjanci: Erjavec, Lebar, Horvat (Bushaj, 46), Meglič, Miličevič, Atanasov (Časar, 79), P. Žekš, Sočič (Ružič, 89), Kardoš (A. Žekš, 46), Korpič kap., Štornik. Trener: Leon Horvat.  

3
Arhiv kluba
Maripol Starše - Čarda Martjanci 3 : 2 (1 : 0).

V 3. krogu bodo Ljutomerčani gostovali pri Fužinarju, ki je v minuli sezoni izpadel iz druge lige, Čarda pa bo gostila drugi koroški klub, Korotan iz Prevalj. 

3.-snl-vzhod drugi-krog avto-rajh-ljutomer čarda-martjanci podvinci starše