vestnik

(3. SNL vzhod) Ljutomerčani do tretje domače zmage

M. Š., 11. 9. 2022
FB NK Ljutomer
Ljutomerčani do tretje domače zmage.
Šport

Nogometaši ekipe Avto Rajh Ljutomer so v 5. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod na domači zelenici s 3 : 0 (3 : 0) premagali Šmartno 1928 in se ponovno zavihteli na vrh tretjeligaške lestvice (12 točk).

Za četrto zmago v sezoni, tretjo na domačem igrišču, je bila Ljutomerčanom dovolj že odlična in učinkovita igra v prvi polovici prvega polčasa. Šmarčani, ki so v Ljutomer prispeli z dvema vratarjema in le 12. igralci, so bili preskromni, da bi se lahko zoperstavili četi Marka Fajdiga, ki tokrat ni mogel računati na Filipa Vinterja (kazen).

Prleki so povedli že v 4. minuti, ko je, po predhodnem igranju enega od obrambnih igralcev gostov z roko v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen realiziral Nino Bertalanič. Napadalna igra gostiteljev je prinesla novo veselje zvestih navijačev v 12. minuti, ko se je pod prvi zadetek v sezoni podpisal prejšnjo sezono najboljši strelec Ljutomerčanov Lan Feguš Makovec. Le šest minut pozneje, ko je v polno zadel Karel Šalamun, je bil zmagovalec dvoboja odločen.

Na začetku drugega polčasa je trener Fajdiga ponudil priložnost mladim igralcem (Fras, Rudolf, Kavčič, Štrakl), izid pa se ni več spremenil. Še najbližje zadetku je bil Primož Munda v izdihljajih dvoboja, a mu je veselje preprečil nedovoljen položaj.

V naslednjem krogu Ljutomerčani odhajajo v Krško, tekma pa bo v soboto, 17. septembra, s pričetkom ob 16. uri.

Avto Rajh Ljutomer: Lörinc, Bertalanič kap. (Štrakl, 46), Šalamun (Rudolf, 46), G. Semenič (Kavčič, 46), Jelen (Fras, 46), L. Nemec (Munda, 69), Ketiš, T. Semenič, Panič, Feguš Makovec, Madon. Trener: Marko Fajdiga.

Šmartno 1928: Aravs, Piskar, Hrustić, Križnik, Pranjič, Kopušar (Trumić, 85), Danijel, Vasle, Stojakovič, Trap kap., Zapušek. Trener: Ramiz Smajlović.

3.-snl avtorajh-ljutomer šmartno-1928