vestnik

(3. SNL vzhod) Ljutomerčani nadaljujejo zmagoviti niz

Miha Šoštarič, 28. 8. 2022
Niko Časar
Ljutomer - Brežice 3 : 1.
Šport

Avto Rajh Ljutomer – Brežice 1919 Terme Čatež 3 : 1 (1 : 0)

Z dvoboji 3. kroga se je nadaljevalo prvenstvo v 3. slovenski nogometni ligi vzhod. Ljutomerski Avto Rajh je na domači zelenici gostil donedavnega drugoligaša iz Brežic in slavil s 3 : 1. Prleki, ki so z neverjetnim nizom brez težav postali pomurski prvaki, so z maksimalnim številom točk (9) na vrhu tretjeligaške razpredelnice.

3
Niko Časar
Ljutomer - Brežice 3 : 1.

Ljutomerčani so izvrstno pričeli dvoboj in že v 3. minuti povedli z zadetkom Tilna Ketiša. Gostje so po začetnem šoku poskušali vzpostaviti ravnotežje na zelenici, blizu zadetka pa so bili v 14. minuti, ko je po strelu Urbana Lipca žogi pot v mrežo preprečila vratnica. Brežičani so v 31. minuti morali opraviti prvo menjavo. Primož Vidmar je staknil hudo poškodbo, zamenjal pa ga je Luka Juhart.
V 50. minuti so gostitelji povišali vodstvo. Primož Panič je s prostega strela poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer je žogo z glavo v mrežo gostov pospravil Filip Vinter. Goste je »v igro« vrnil Jakob Črpič v 67. minuti, ko je po predložku z leve strani matiral Marka Lörinca, ki je tako prejel prvi zadetek v tej sezoni. Zmagovalec je bil odločen v 82. minuti. Gašper Semenič je podal žogo v prazen prostor, Karel Šalamun pa je brez težav žogo spravil za hrbet brežiškega vratarja Ermina Karajbiča. Ljutomerčani v naslednjem krogu (sobota, 3. september) gostujejo v Vidmu.
nk-ljutomer 3.-snl