vestnik

(3. SNL vzhod) Prleki enajstič poraženi

M. Š., 21. 5. 2023
Danilo Vezjak
Ljutomerčani so se pomerili z Zavrčem in enajstič v sezoni izgubili.
Šport

V 25. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod je Zavrč v Ljutomeru slavil s 4 : 2 (2 : 2).

Predzadnjič v tej sezoni so na zelenico stopili tudi nogometaši ljutomerske ekipe Avto Rajh. V Ljutomeru so se pomerili z Zavrčem in enajstič v sezoni izgubili. Ljutomerčani so na desetem mestu (33 točk), tokratni nasprotnik pa je s tremi točkami več mesto višje.

Domači trener Marko Fajdiga je tokrat pogrešal Tilna Semeniča, Nina Bertalaniča in Primoža Mundo, kar se je poznalo predvsem pri obrambnih nalogah. Tekma se je sicer pričela po željah dobrih 100 gledalcev. Že v prvi minuti je Mario Skuhala s svojim šestim zadetkom, odigral je vsega devet tekem, popeljal domačine v vodstvo. V 14. minuti so gostje izenačili, do zadetka pa jim je pomagal domači branilec Andy Fras, ki je zatresel lastno mrežo. Ponovno so gostitelji povedli v 38. minuti, ko je zadel Tilen Ketiš, za izenačenje pa je v 43. minuti s strelom z bele točke poskrbel Alen Romih.

V drugem polčasu so domačim pošle moči, kar so gostje izkoristili in preko Gregorja Predikake prišli do zmage. Predikaka je zadel v 69. in 84. minuti. V zadnjem krogu bodo Ljutomerčani prihodnjo soboto gostovali v Celju pri Šampionu.

Avto Rajh Ljutomer – Zavrč 2 : 4 (2 : 2)

Stadion v ŠRC Ljutomer, 150 gledalcev, sodnik: Miha Kamplet (Maribor). Strelci: 1 : 0 Skuhala (1), 1 : 1 Fras (14 – ag), 2 : 1 Ketiš (38), 2 : 2 Romih (43 – 11 m), 2 : 3 Predikaka (69), 2 : 4 Predikaka (84). Rumeni kartoni: Skuhala, Madon; Bojnec. Igralec tekme: Gregor Predikaka (Zavrč).

Avto Rajh Ljutomer: Lörinc, T. Nemec, Šalamun (Marinič, 85), Skuhala (Rudolf, 64), G. Semenič, Panič (Pustinek, 81), L. Nemec, Ketiš kap., Kavčič, Madon, Fras. Trener: Marko Fajdiga.

Zavrč: Maroh, Mihalić, Romih, Županić, Predikaka (Potočnik, 88), Vočanec kap. (Zorec, 91), Lazar, Jambriško (Zanič, 64), Bojnec, Koren, Draškovič.

avto-rajh-ljutomer 3.-snl