vestnik

3. SNL vzhod: Prleki presenetili vodilno Dravinjo

M. Š., 27. 4. 2023
Danilo Vezjak
Dravinja – Avto Rajh Ljutomer
Šport

Vnaprej odigrana tekma 22. kroga 3. slovenske nogometne lige vzhod med Dravinjo in Avto Rajhom Ljutomer se je končala z 1 : 1 (1 : 0).

Po domačem porazu proti ptujski Dravi (1 : 2) so se Ljutomerčani včeraj odpravili v Slovenske Konjice, kjer so se na igrišču z umetno travo, v večernem terminu, pomerili z vodilno Dravinjo. Trener ljutomerske ekipe Avto Rajh Marko Fajdiga se je na zahtevno gostovanje odpravil brez Andyja Frasa in Luke Madona, sredi prvega polčasa pa ostal še brez svojega najboljšega strelca Tilna Ketiša (11 zadetkov), ki je odšepal iz igrišča. Gostitelji so povedli v 36. minuti, ko je nezbranost v gostujoči obrambi izkoristil Žan Ramšak, ki je v tej sezoni zabil že petnajst zadetkov in je na drugem mestu liste strelcev.

ljutomer, 3
Danilo Vezjak
Dravinja – Avto Rajh Ljutomer

Sredi drugega polčasa, na semaforju je tekla 65. minuta, so gostje prišli do izenačenja. Zadel je Luka Nemec. Gostitelji so v 78. minuti ostali z igralcem manj na zelenici. Zaradi drugega rumenega kartona je moral predčasno pod prho Tadej Gaber, kar je oslabljenim Ljutomerčanom bilo v dodatno pomoč, da so se v Prlekijo vrnili neporaženi. Dravinja je zadržala prvo mesto na razpredelnici (41 točk), Avto Rajh Ljutomer pa je s 30. točkami na desetem mestu. V naslednjem krogu bo ekipa iz Ljutomera v sredo, 3. maja, gostila Rače.

Dravinja – Avto Rajh Ljutomer 1 : 1 (1 : 0)

ŠRC Dobrava v Slovenskih Konjicah, 100 gledalcev, sodnik: Uroš Rađević (Maribor). Strelca: 1 : 0 Ramšak (36), 1 : 1 L. Nemec (65). Rumeni kartoni: Gaber; T. Nemec, Munda, Rudolf. Rdeči karton: Gaber (78 – drugi rumeni). Igralec tekme: Marko Lörinc (Avto Rajh Ljutomer).

Dravinja: Skrbinšek, Hren (Koščak, 20), Ramšak, Čakš, Kolar, Jevšenak (Rožman, 69), Rauter, Radić (Gosak, 77), Gaber, Vezjak kap., Knaus. Trener: Damjan Flis.

Avto Rajh Ljutomer: Lörinc, T. Nemec, Šalamun, Skuhala, G. Semenič, Panič, L. Nemec, Ketiš (Rudolf, 30), Bertalanič kap., Kavčič (Munda, 62), T. Semenič. Trener: Marko Fajdiga.

ljutomer nogomet 3.-snl-vzhod
Kaj zdaj berejo drugi