vestnik

54. Spominski tek v Murski Soboti

Tomo Köleš, 18. 10. 2019
Tomo Köleš
54. Spominski tek Murska Sobota.
Šport

Pri grajski ploščadi v soboškem mestnem parku je bil 54. Spominski tek, kjer so šolarji nastopili v štafetnem teku, člani in članice pa v posamezni konkurenci.

Teklo je skupno 273 šolarjev ter pet ekip srednjih šol. Za prvo triado je bil krog v dolžini 300 metrov, za vse ostale pa v dolžini 400 metrov. Ekipo so sestavljali po trije tekmovalci. Pri deklicah z OŠ od 1. do 3. razreda je zmagala II. ekipa OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, od 4. do 6. razreda 6. razred Ž OŠ I M. Sobota, od 7. do 9. razreda pa I. ekipa OŠ Beltinci.
Pri dečkih z OŠ od 1. do 3. razreda je slavila I. ekipa OŠ Puconci, enako kot tudi od 4. do 6. razreda, od 7. do 9. razreda pa ekipa Bakovci 4 z OŠ Bakovci.

spominski-tek, murska-sobota, mestni-park, 2019
Tomo Köleš
54. Spominski tek Murska Sobota.

Pri mladinkah in mladincih s srednjih šol je zmagala Gimnazija M. Sobota. Na koncu je nastopilo še 13 članov in članic, ki so tekli okrog gradu, njihov krog pa je znašal 1100 metrov. Člani so tekli pet, članice pa štiri kroge. Pri članih je slavil Aleš Zver (Osebno trenerstvo Niko Tompa Odranci), drugi je bil Tomaž Rep (AK Ormož), tretji pa Dejan Preindl (Prevozi bolnikov Bratonci).
Pri članicah je zmagala Urška Martinec (AK Pomurje), druga je bila Andreja Gorčan (Pulse Performance), tretja pa Tjaša Žalig (AK Pomurje).    

spominski-tek, murska-sobota, mestni-park, 2019
Tomo Köleš
54. Spominski tek Murska Sobota.

tek spominski-tek murska-sobota 2019 mestni-park