vestnik

Akrobati iz OŠ III Murska Sobota postali državni prvaki

Vestnik, 14. 12. 2019
Arhiv šole
Mlajši dečki so postali državni prvaki.
Šport

Na Osnovni šoli Brežice je pred dnevoma bilo finale državnega prvenstva v akrobatiki. Udeležile so se ga tudi ekipe iz Osnovne šole III Murska Sobota.

OŠ III so v Brežicah zastopale tri ekipe, najuspešnejša pa je bila tista, sestavljena iz mlajših dečkov. Lan Šalamun, Keanu Švenda, Alex Vukan, Mark Durič in Lan Dominko so namreč osvojili naslov državnih prvakov. Njihova mentorica je Polonca Horvat. 

Kot so sporočili z OŠ III, so to, da se šolska gimnastika tudi na tem koncu prebuja, njihove ekipe dokazale že na polfinalu državnega prvenstva, ki je novembra potekalo prav na njihovi šoli. Takrat so zmagale najmlajše deklice, mlajši dečki in deklice, v kategoriji starejših deklic pa so osvojili drugo mesto. "Naši dečki so premagali vse ostale močno orientirane gimnastične šole. Toliko bolj smo lahko ponosni na njih, ker nobeden ne prihaja iz gimnastičnega društva, ampak se s to panogo ukvarjajo samo v šoli. Prizadevno so vadili in dokazali, da pridnost in želja vodita k napredku in na koncu k zmagi," so zapisali.

oš-iii-murska-sobota finale-državnega-prvenstva akrobatika