vestnik

2. SNL: Nafta v gosteh odščipnila točko Aluminiju

Vestnik.si, 17. 3. 2023
NK Aluminij Facebook
Aluminij - Nafta 1903 1 : 1.
Šport

V 21. krogu 2. SNL se je lendavska Nafta v Kidričevem z Aluminijem, ki je drugi na lestvici, razšla z neodločenim izidom 1 : 1 in tako najbolj razveselila vodilno Rogaško.

Aluminij - Nafta 1903 1 : 1 (1 : 1)

Športni park NK Aluminij, 200 gledalcev, sodnik: Denis Halilović (Celje).

Strelca: 0 : 1 Zoltan (23), 1 : 1 Čavara (36).

Rumeni kartoni: Čavara, Brest; Igrec, Dinnyes, Botond, Kumer.

Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Martić, Jagić, Frešer (Gorenak, 62), Brest, Marinšek, Šturm (Katuša, 79), Čavara (Skiba, 79). Trener: Robert Pevnik.

Nafta 1903: Kiss, Kumer, Botond, Urh, Feher (Murar, 88), Dinnyes, Pigac (M. Plej, 77), Igrec (K. Plej, 73), Zoltan, Novinič kap., Sulejmanović. Trener: Gabor Boer.

Lendavčani so tokrat odigrali bolj čvrsto, disciplinirano in obrambno naravnano, predvsem v drugem polčasu, na dvoboju pa je bilo bolj malo resnih priložnosti. Oba zadetka sta padla že v prvem delu.

V 22. minuti bi Žan Kumer z močnim in natančnim strelom po tleh skoraj gotovo zadel, če žoge ne bi v kot preusmeril Tomislav Jagić. Po prvem kotu si je Nafta priborila še enega, po podaji Silvia Pigaca z desne strani pa je žoga pred vrati v koleno zadela Davida Zoltana in se odbila v mrežo - 0 : 1.

V 36. minuti je Jagić ukradel žogo Oliverju Dinnyesu in jo hitro poslal do vtekajočega Danijela Šturma, ki je podal z desne strani. Pred vrati je slabo posredoval Zoltan, Marko Josip Čavara, nekdanji igralec Nafte, pa je pospravil žogo v nebranjeno mrežo - 1 : 1. 

2
NK Aluminij Facebook
Aluminij - Nafta 1903 1 : 1.

V 61. minuti je kapetan domačih Nik Marinšek po dvojni podaji z Markom Brestom poslal nevaren "projektil" za malo prek vrat, v 65. minuti pa je znova po kotu Pigaca z desne strani Laszlo Feher po strelu z glavo iz bližine zadel zunanji del vratnice.

V 92. minuti je sreča pomagala Nafti. Brest je izvedel prosti strel z leve strani, kapetan gostov Mitja Novinič pa ni skočil dovolj visoko, tako da se je žoga od njegove glave odbila do desne vratnice, kjer je bil povsem sam Rok Schaubach, ki pa je v padcu zadel samo prečnik. Tako je Nafta le prišla do točke, ki pa si jo je tokrat po prikazanem zaslužila. 

Točko so si priborili tudi Beltinčani, ki so v Novem mestu s Krko, ki je tretja, odigrali 0 : 0. Beltinci in Nafta zaenkrat ostajata na petem in šestem mestu. 

Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.
2.-snl 21.-krog aluminij nafta
Kaj zdaj berejo drugi