vestnik

(VIDEO) Amadej Maroša bo ponovno oblekel črno-bele barve

Vestnik.si, 9. 7. 2023
Aleš Cipot
Amadej Maroša
Šport

Njegov povratek so naznanili tudi z videoposnetkom

Kot so sporočili na svoji spletni strani, se v vrste čarno-bejlih vrača Amadej Maroša. Maroša se je lani januarja preselil na Ciper, kjer je branil barve AEL Limassola, nato pa prestopil v poljskega prvoligaša Górnik Zabrze. Na Poljskem se Maroša ni naigral, zdaj pa se vrača v Mursko Soboto, kjer je preživel najboljše obdobje svoje kariere.
Amadej je s 93-imi doseženimi zadetki na 211 tekmah v vseh tekmovanjih trenutno najboljši strelec Mure v novejši zgodovini. Maroša, ki je priprave začel na Poljskem, se bo že jutri pridružil pripravam čarno-bejlih. Pogodbo z Muro je podpisal do 30. junija 2026.
"Vsi smo vedeli, da bo po odhodu Mirlinda Dakuja potrebno zakrpati vrzel, ki je nastala v napadu. Nismo se želeli prenagliti, zato smo dalj časa iskali primerno rešitev. Našli smo jo v igralcu, ki je Muri v preteklosti dal ogromno. Amadej je bil prost igralec, mi smo si želeli njegove vrnitve, tudi on je pokazal interes, da ponovno obleče črno-beli dres. Verjamem, da bo dodana vrednost in bo zaostril konkurenco v napadu. Najbolj me veseli, da vemo kakšnega igralca smo dobili z njim, poznamo njegove kvalitete, tudi on pa odlično pozna slovensko ligo," je ob tem povedal Denis Rajbar.

amdej-maroša nš-mura