vestnik

Andreja Klepač v finalu turnirja v Cincinnatiju 

Tomo Köleš, 17. 8. 2019
Aleš Cipot
Šport

Članica Teniškega kluba Murska Sobota, Koprčanka Andreja Klepač, se je v dvojicah skupaj s Čehinjo Lucio Hradecka uvrstila v finale pomembnega mednarodnega turnirja v Cincinnatiju.

Klepačeva in Hradecka sta bili postavljeni kot osmi nosilki, v polfinalu pa sta s 7 : 6 in 7 : 5 premagali češki sestrski par Karolina in Krystina Pliškova."Tekma je bila zelo težka, a pokazali sva, da znava igrati pod pritiskom, da sva zelo močni. Ves čas dvoboja sva zadržali visoko raven tenisa, nisva popuščali in na koncu nama je uspelo," je po zmagi povedala 33-letna Klepačeva.


V finalu ju z Lucio Hradecko čakata peti nosilki, Nemka Anna-Lena Grönefeld in Nizozemka Demi Schuurs, ki sta v polfinalu ugnali ameriško dvojico Bethanie Mattek Sands/CoCo Vandeweghe.
Andreja Klepač bo prvič v paru z Lucio Hradecko zaigrala v finalu, je pa Hradeckova doslej z drugimi soigralkami že dvakrat zmagala na tem turnirju v Ohiunagradnim skladom 2,9 milijona dolarjev. Polfinale je slovensko-češka naveza dobila brez dvoboja, saj sta ga prvi nosilki, Tajvanka in Čehinja, brez boja predali.

26ee956db6c2b738da47143e6da674c6
Marko Vanovsek
Andreja Klepač bo z Lucio Hradecka nastopila v finalu dvojic turnirja v Cincinnatiju.

tenis Andreja Klepač dvojice turnir cincinnati finale
Kaj zdaj berejo drugi