vestnik

Arcont v pokalu s Črnomljem, Pomurje z Mariborom

Vestnik.si, STA, 19. 10. 2023
Niko Časar
Rokometna zveza Slovenije je danes opravila žreb parov šestnajstine finala pokalnega tekmovanja za moške.
Šport

Rokometna zveza Slovenije je opravila žreb parov šestnajstine finala pokalnega tekmovanja za moške. Že v prvem dvoboju se bosta pomerila trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva Gorenje Velenje in Trimo Trebnje, so sporočili iz RZS.

Že v 1/16 finala bosta poleg tega najbolj zanimivega obračuna še dva povsem prvoligaška: v enem paru sta se znašla Slovenj Gradec in Škofljica, v drugem pa Sviš Ivančna Gorica in Urbanscape Loka. Preostali pari so Sevnica - Jeruzalem Ormož, Ajdovščina - Frankstahl Radovljica, Arcont Radgona - Črnomelj, Herz Šmartno - Ljubljana, Butan plin Izola - Celje Pivovarna Laško, Maribor Branik - Pomurje, Mokerc-KIG - Dobova, Riko Ribnica - Krško, Drava Ptuj - Krka, Kočevje - Dol TKI Hrastnik, Nova Gorica - LL Grosist Slovan, Moškanjci-Gorišnica - Velika Nedelja in Alples Železniki - Koper.

Ekipe bodo tekme 1/16 finala predvidoma igrale 8. novembra.

Že pred žrebom so si prejšnji teden v predkrogu uvrstitev med 32 v pokalnem tekmovanju zagotovili Drava Ptuj, Velika Nedelja in Maribor Branik, ki so premagali Jadran Hrpelje-Kozino, Grosuplje in Kronos Logatec.

rokomet pokal žreb