vestnik

Badmintonskemu klubu Mladost uspel preboj v 1. slovensko badmintonsko ligo

Vestnik.si, 14. 11. 2023
Arhiv kluba
Podelitev.
Šport

Badmintonski klub (BK) Mladost bo v sezoni 2024 tekmoval v 1. slovenski badmintonski ligi.

V Lendavi se je odvilo ligaško tekmovanje. Slovenski badmintonski klubi so se na finalnem dnevu pomerili v 1., 2. in 3. SBL  ter se borili za čim boljšo končno uvrstitev.

V tretji slovenski badmintonski ligi so se pomerili štirje klubi, in sicer  BK Pišece, BK Olimpija 2, YONEX BK BIT 2 in ŠD Sele Vrhe. Prvo mesto je pripadlo BK Pišece, drugo ljubljanskemu YONEX BK BIT 2, tretje pa članom ŠD Sele Vrhe. 

V prvi slovenski badmintonski ligi je potekalo kar nekaj napetih tekem, najbolj pa je bil napet dvoboj za prvo mesto med BK Olimpijo in BK BIT. Na koncu je prvo mesto pripadlo BK Olimpiji, tretjega pa so se po zmagi nad BK Konex 1 razveselili člani BK Medvode 1. 

Lendavski badmintonski klub se je boril v drugi slovenski badmintonski ligi. V ligaško tekmovanje so se podali z željo po zmagi v ligi in uvrstitvijo v 1. SBL. Za dosego cilja, je bilo potrebno zmagati dva dvoboja. 

S postavo Nike Bedič, Tije Horvat, Nike Fujs, Anela Haca Györköša, Luke Petriča, Nejca Šendlingerja in Iztoka Utroše jim je uspelo doseči zastavljen cilj in se uvrstiti v 1. SBL. V klubu so še izpostavili, da gre posebna zahvala Iztoku Utroši in Niki Fujs, ki sta se po nekaj letih premora igranja za domači klub vrnila in pripomogla k ekipni zmagi.

bk-mladost 1.-sbl