vestnik

Badmintonski klub Mladost osvojil tretje mesto v 1. slovenski badmintonski ligi

Vestnik.si, 28. 5. 2024
BK Mladost
3. mesto v 1. SBL.
Šport

Lendavski igralci so pokazali izjemno vztrajnost in borbenost.

Članska ekipa BK Mladost je po uspešnih nastopih na prvem in drugem dnevu 1. Slovenske badmintonske lige (SBL) dosegla pomemben mejnik, saj se je uvrstila v polfinale 1. lige. V polfinalnem dvoboju, kjer so ekipo zastopali Tija Horvat, Nika Fujs, Nejc Šendlinger in Luka Petrič, so se pomerili proti ljubljanski ekipi BK Bit. Kljub trudu in borbenosti so morali priznati premoč nasprotnikom in so tako izgubili polfinalni obračun.

Po polfinalnem dvoboju je BK Mladost čakal še boj za 3. mesto proti ekipi BK Olimpija iz Ljubljane. Tekma se je pričela v korist BK Olimpije, ki je vodila, vendar so igralci BK Mladost pokazali izjemno vztrajnost in borbenost. V zadnjih treh tekmah dvoboja se je tehtnica prevesila na stran BK Mladost, ki je na koncu slavila z rezultatom 3:2.

Z zmago v dvoboju za 3. mesto je BK Mladost osvojila 3. mesto v 1. Slovenski badmintonski ligi, kar je velik uspeh za ekipo. Tekmovalci so s svojim nastopom pokazali visoko raven igre in športnega duha, kar jim je prineslo zasluženo priznanje v obliki bronaste medalje.

bk-mladost 1.-sbl badminton