vestnik

Balažic je kopačke obesil na klin, a dobil novo službo pri Muri

Vestnik.si, 29. 6. 2023
NŠ Mura
Sveže upokojeni branilec je podpisal novo pogodbo z Muro, a tokrat za nekoliko drugačno delovno mesto.
Šport

Upokojeni branilec bo odslej tehnični direktor v murskoboškem prvoligašu.

Gregor Balažic, ki se je po zadnji tekmi s Koprom poslovil od aktivnega igranja nogometa, še naprej ostaja pri Muri, so danes sporočili iz soboškega prvoligaša. Otrok Mure, ki je zrasel v mlajših selekcijah čarno-bejlih in se ob koncu kariere vrnil v Fazanerijo, bo tudi po koncu aktivnega igranja ostal v klubu. Balažicu, ki je zral v mlajših selekcijah črno-belih in se je ob koncu aktivne igralske kariere vrnil v Mursko Soboto, je bila zaupana vloga tehničnega direktorja, pri čemer bo vez med ekipo in vodstvom kluba, obenem pa bo še naprej pomagal tudi pri sestavi igralskega kadra, kar je počel že v zadnjem mesecu dni.

»Ni bilo lahko končati nogometno kariero, pojavljati so se začele poškodbe, telo je dajalo signale, da je dovolj. Vedno sem živel za nogomet, se temu primerno obnašal, delal na sebi in tudi zato ta odločitev ni bila lahka. Ampak, imam dva sinova in nekaj več časa bom zdaj lahko namenil tudi družini. Bi se pa rad ob tej priložnosti zahvalil predsedniku Robertu Kuzmiču in športnemu direktorju Denisu Rajbarju za izkazano zaupanje. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami klubu pomagam tudi v novi vlogi, kjer bom aktivno sodeloval pri sestavi igralskega kadra, obenem pa poglobil vez med ekipo in vodstvom kluba. Še enkrat moram poudariti, da mi je v čast, da sem lahko ostal v klubu, v katerem sem zrasel. Mura ima dobre temelje, lanska sezona rezultatsko sicer ni bila uspešna, a zdaj je potrebno poprijeti za delo in Muro vrniti tja kamor spada in kjer mora biti vsako leto,« je ob tem povedal nov tehnični direktor za klubsko spletno stran.

Balažic je za Muro debitiral v sezoni 2004/05 proti Zagorju, nato pa se je preselil v Španijo, kjer je bil član Espanyola. V sezoni 2007/08 se je vrnil v Slovenijo, kjer je oblekel dres Gorice, nato pa se je ponovno odpravil v tujino, igral je za ukrajinskega prvoligaša FC Karpaty Lviv. Sledila je selitev v vrste beograjskega velikana Partizana, s katerim je osvojil tudi naslov državnega in pokalnega prvaka. Po izteku pogodbe se je preselil v Rusijo, kjer je bil član Urala iz Jekaterinburga, pred vrnitvijo v Mursko Soboto pa je igral še za ciprski Enosis. Balažic je zbral tudi dva nastopa za slovensko nogometno reprezentanco.

»Za Gregorjem je zavidanja vredna kariera, za katero nas veseli, da jo je končal tukaj, doma v Murski Soboti. Že, ko je podaljšal pogodbo z Muro, smo se pogovarjali o tem, da bi po koncu kariere ostal v klubu, saj takšne ljudi potrebujemo. To, da se je ustalil tukaj, je še en dokaz več, kako rad ima Muro. V preteklosti sva že sodelovala, zdaj bo to sodelovanje še nadgrajeno. Z izkušnjami in poznanstvi, ki si jih je ustvaril tekom kariere, nam bo zagotovo v veliko pomoč,« pa je novico pospremil športni direktor Denis Rajbar.

gregor-balažic nš-mura tehnični-direktor nogomet